Filenin Sultanları Sırbistan'a kaybetti

Filenin Sultanları
Filenin Sultanları

FIVB Dünya Şampiyonası'nda daha önce çeyrek finale yükselmeyi garantileyen A Milli Kadın Voleybol Takımı, ABD’nin ardından Sırbistan’a da mağlup oldu. İkinci tur F Grubu'ndaki 4'üncü ve son maçında Sırbistan'a 3-0 kaybeden Filenin Sultanları, çeyrek finalde ABD ile eşleşti.

Turnuvanın iki turunda da hiç yenilgi almayan Sırbistan, millilerimizi 3-0 mağlup etti. Polonya'nın Lodz kentinde oynanan karşılaşmada iki takım da başa baş mücadele verdi. Ancak ay yıldızlılar birinci seti 25-20 mağlup tamamladı.

Milli takım, ikinci setin ilk dakikalarında Derya Cebecioğlu ve Saliha Şahin'in sayılarıyla bir süre üstünlük kurmasına rağmen rakibinin blok sayılarıyla 25-21 kaybetti. Ay yıldızlılar üçüncü sette Derya Cebecioğlu, Saliha Şahin ve Hande Baladın'ın sayılarıyla sette denge sağlamayı başarsalar da son bölümde rakibin servislerine engel olamadı ve Sırbistan seti 25-23, maçı da 3-0 kazandı.

1.tur da B grubunu lider tamamlayan Filenin Sultanları, 2.turda F grubunu 17 puanla 3. bitirdi. Tur maçlarında 6 galibiyet 3 mağlubiyet alan millilerimiz bu 3 yenilgiyi Tayland, ABD ve Sırbistan karşısında aldı. Çeyrek finale yükselen kırmızı beyazlıların rakibi ABD oldu. Çeyrek final mücadelesi 11 Ekim Salı günü 18.30’da gerçekleşecek.