Final maçı denildiğinde ‘hortlak’ görmüşe dönen futbolcular

​Final maçı denildiğinde ‘hortlak’ görmüşe dönen futbolcular
​Final maçı denildiğinde ‘hortlak’ görmüşe dönen futbolcular

Hem kulüp takımlarıyla hem de milli forma altında sayısız kez final maçı kaybeden futbolcular bir hayli fazla. Bu isimler için final maçı eşittir kabus… Peki, hangi futbolcular kaybedenler kulübünün daimi üyesi?

Futbolda yenmek kadar yenilmek de var. Elbette, taraftarlar ve futbolcular her daim kendi takımlarının kazanmasını ister. Ancak bu her zaman mümkün olmuyor. Final maçlarının üzerinden yıllar geçse de her zaman akıllara şampiyon takımlar gelir. İkinci olan takımların ve futbolcuların isimleri hafızalardan silinip gider.

Dünya futbol tarihine adını altın harflerle yazdıran birçok yıldız futbolcu şimdiye kadar sayısız kez dev organizasyonlardan boynu bükük ayrıldı. Peki, onlar kim?

İşte final maçlarında en çok kaybeden futbolcular;

Alessandro del Piero
Juventus'un efsane futbolcusu Alessandro del Piero kariyeri boyunca birçok kupa finali kaybetti. İtalyan futbolcu, Juventus'la en az dört kez Serie A şampiyonluğunu son dakikada verdi. Ayrıca Del Piero, İtalya Milli Takımı ile EURO 2000 finalinde Fransa’ya 2-1 mağlup olarak turnuvayı ikincilik koltuğunda tamamladı.
Alessandro del Piero Juventus'un efsane futbolcusu Alessandro del Piero kariyeri boyunca birçok kupa finali kaybetti. İtalyan futbolcu, Juventus'la en az dört kez Serie A şampiyonluğunu son dakikada verdi. Ayrıca Del Piero, İtalya Milli Takımı ile EURO 2000 finalinde Fransa’ya 2-1 mağlup olarak turnuvayı ikincilik koltuğunda tamamladı.
Paolo Maldini
Paolo Maldini, Şampiyonlar Ligi'nde en çok forma giyen 10 futbolcu arasında yer alıyor. Kariyeri boyunca yalnızca Milan forması giyen Maldini, İtalyan devi ile üç kez Şampiyonlar Ligi finali hüsranı yaşadı. İtalya Milli Takımı forması terleten Maldini, Gök Mavililerle de çıktığı iki final maçında da büyük bir hayal kırıklığı yaşadı. 1994 Dünya Kupası'nda İtalya Brezilya'ya boğun eğdi. 2000 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda ise İtalya Fransa'ya yenildi.
Paolo Maldini Paolo Maldini, Şampiyonlar Ligi'nde en çok forma giyen 10 futbolcu arasında yer alıyor. Kariyeri boyunca yalnızca Milan forması giyen Maldini, İtalyan devi ile üç kez Şampiyonlar Ligi finali hüsranı yaşadı. İtalya Milli Takımı forması terleten Maldini, Gök Mavililerle de çıktığı iki final maçında da büyük bir hayal kırıklığı yaşadı. 1994 Dünya Kupası'nda İtalya Brezilya'ya boğun eğdi. 2000 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda ise İtalya Fransa'ya yenildi.
Javier Zanetti
Inter tarihine adını altın harflerle yazdıran Javier Zanetti de kaybedenler kulübü üyesi!  Javier Zanetti Arjantin Milli Takımı'yla 2 Konfederasyon Kupası ve bir Güney Amerika Kupası kaybetti. 1997'de UEFA Kupası'nda Schalke 04 ile karşılaşan Inter rakibine boyun eğdi. Böylelikle Arjantinli futbolcu bir finalden daha boynu bükük ayrıldı.
Javier Zanetti Inter tarihine adını altın harflerle yazdıran Javier Zanetti de kaybedenler kulübü üyesi! Javier Zanetti Arjantin Milli Takımı'yla 2 Konfederasyon Kupası ve bir Güney Amerika Kupası kaybetti. 1997'de UEFA Kupası'nda Schalke 04 ile karşılaşan Inter rakibine boyun eğdi. Böylelikle Arjantinli futbolcu bir finalden daha boynu bükük ayrıldı.
Michael Ballack 
Alman eski futbolcu Michael Ballack, 2001-2002 sezonunda Bayern Leverkusen ile Bundesliga'da son üç haftaya 5 puan önde girdi. Ancak son üç haftada imkansız gerçekleşti ve Leverkusen şampiyonluğu Dortmund'a kaptırdı. Yine aynı yıl Ballack'lı Leverkusen Şampiyonlar Ligi finalinde Real Madrid'e boyun eğdi. 2002 Dünya Kupası finalinde Almanya, Brezilya'ya 2-0 mağlup oldu. Söz konusu final maçında ise Ballack kırmızı kart cezası nedeniyle yer almadı.
Michael Ballack Alman eski futbolcu Michael Ballack, 2001-2002 sezonunda Bayern Leverkusen ile Bundesliga'da son üç haftaya 5 puan önde girdi. Ancak son üç haftada imkansız gerçekleşti ve Leverkusen şampiyonluğu Dortmund'a kaptırdı. Yine aynı yıl Ballack'lı Leverkusen Şampiyonlar Ligi finalinde Real Madrid'e boyun eğdi. 2002 Dünya Kupası finalinde Almanya, Brezilya'ya 2-0 mağlup oldu. Söz konusu final maçında ise Ballack kırmızı kart cezası nedeniyle yer almadı.
Zinedine Zidane
Şimdilerde Real Madrid'i çalıştıran Fransız futbol efsanesi yeşil sahalarda en çok kupa kaybeden isimlerin başında geliyor. Zidane, 1996 yılında Bordeaux forması altında UEFA Süper Kupası finalinde büyük bir üzüntü yaşadı. Başarılı futbolcu aynı kaderi Juventus'ta da tekrarladı. Zidane, Juventus'ta 1997 ve 1998 yıllarında üst üste iki kez Şampiyonlar Ligi finalini kaybetti. Zidane'ın Materazzi’ye kafa attığı maçta Fransa, İtalya’ya mağlup oldu ve 2006 Dünya Kupası'nı ikincilik koltuğunda tamamladı.
Zinedine Zidane Şimdilerde Real Madrid'i çalıştıran Fransız futbol efsanesi yeşil sahalarda en çok kupa kaybeden isimlerin başında geliyor. Zidane, 1996 yılında Bordeaux forması altında UEFA Süper Kupası finalinde büyük bir üzüntü yaşadı. Başarılı futbolcu aynı kaderi Juventus'ta da tekrarladı. Zidane, Juventus'ta 1997 ve 1998 yıllarında üst üste iki kez Şampiyonlar Ligi finalini kaybetti. Zidane'ın Materazzi’ye kafa attığı maçta Fransa, İtalya’ya mağlup oldu ve 2006 Dünya Kupası'nı ikincilik koltuğunda tamamladı.