Final maçlarında çok isteseler de oynayamayan 10 futbolcu

​Final maçlarında çok isteseler de oynayamayan 10 futbolcu
​Final maçlarında çok isteseler de oynayamayan 10 futbolcu

Bütün bir sezon gece gündüz çalışan, final maçlarında top koşturmanın hayalini kuran bazı futbolcular ya sakatlıkları ya da cezaları nedeniyle rüyalarını gerçekleştiremiyor. İşte futbolun 10 bahtsız ismi…

2017-2018 Şampiyonlar Ligi kupası Liverpool'u 3-1 mağlup eden Real Madrid'in oldu. Dev mücadele öncesinde bu sene Premier Lig'e ve Şampiyonlar Ligi'ne damga vuran Mohamed Salah'ın performansı merak ediliyordu. Futbol otoriteleri Salah'ın sergileyeceği arzulu futbolunun Liverpool'a kupayı getireceğini ileri sürüyordu. Ama bu hayal gerçekleşmedi.

Gözyaşları içinde terk etti

Salah mücadelenin 29. dakikasında Sargio Ramos ile girdiği pozisyon sonrasında omzundan ciddi bir sakatlık yaşadı. Mısırlı futbolcu sakatlığı nedeniyle maça devam edemedi ve sahayı gözyaşları içinde terk etti.

Bu olay akıllara final maçlarında oynayamayan ya da oyundan çıkıp karşılaşmanın kaderinin değişmesine neden olan isimleri getirdi.

İşte final maçlarında çok isteseler de oynayamayan 10 futbolcu:

Claudio Caniggia
Arjantinli futbolcu 1990 Dünya Kupası final maçında kart cezası nedeniyle oynayamadı. Roma'da oynanan final maçında Batı Almanya, Arjantin'i 1-0 mağlup ederek şampiyonluğa ulaştı.
Claudio Caniggia Arjantinli futbolcu 1990 Dünya Kupası final maçında kart cezası nedeniyle oynayamadı. Roma'da oynanan final maçında Batı Almanya, Arjantin'i 1-0 mağlup ederek şampiyonluğa ulaştı.
Laurent Blanc 
1998 Dünya Kupası finalinde Brezilya ile Fransa karşı karşıya geldi. Fransa'nın önemli isimlerinden Laurent Blanc kart cezası nedeniyle final karşılaşmasında forma giyemedi. Maçı Brezilya'yı 3-0 mağlup eden Fransa kazandı ve tarihinde ilk kez bu kupayı müzesine götürmeyi başardı.
Laurent Blanc 1998 Dünya Kupası finalinde Brezilya ile Fransa karşı karşıya geldi. Fransa'nın önemli isimlerinden Laurent Blanc kart cezası nedeniyle final karşılaşmasında forma giyemedi. Maçı Brezilya'yı 3-0 mağlup eden Fransa kazandı ve tarihinde ilk kez bu kupayı müzesine götürmeyi başardı.
Denis Irwin 
Dünyanın en eski futbol organizasyonlarından biri olan FA Cup, İngilizler için son derece büyük önem taşır. 1999 FA Cup finalinde Manchester United ile Newcastle United karşı karşıya geldi. Kart cezası nedeniyle Manchester United'ın İrlandalı futbolcusu Denis Irwin mücadele yer alamadı. Maçı Newcastle United'ı 2-0 mağlup eden ManU kazandı.
Denis Irwin Dünyanın en eski futbol organizasyonlarından biri olan FA Cup, İngilizler için son derece büyük önem taşır. 1999 FA Cup finalinde Manchester United ile Newcastle United karşı karşıya geldi. Kart cezası nedeniyle Manchester United'ın İrlandalı futbolcusu Denis Irwin mücadele yer alamadı. Maçı Newcastle United'ı 2-0 mağlup eden ManU kazandı.
Roy Keane
1999 UEFA Şampiyonlar Ligi finali Barcelona'nın Nou Camp Stadı'nda oynandı. Manchester United'ın Bayern Münih'i 2-1 mağlup edip kupaya uzandığı maçta Kırmızı Şeytanların başarılı ismi Roy Keane cezası nedeniyle yer alamadı.
Roy Keane 1999 UEFA Şampiyonlar Ligi finali Barcelona'nın Nou Camp Stadı'nda oynandı. Manchester United'ın Bayern Münih'i 2-1 mağlup edip kupaya uzandığı maçta Kırmızı Şeytanların başarılı ismi Roy Keane cezası nedeniyle yer alamadı.
Paul Scholes 
Roy Keane gibi Paul Scholes de Manchester United ile Bayern Münih arasında oynanan 1999 Şampiyonlar Ligi finalinde cezası nedeniyle oynayamadı.
Paul Scholes Roy Keane gibi Paul Scholes de Manchester United ile Bayern Münih arasında oynanan 1999 Şampiyonlar Ligi finalinde cezası nedeniyle oynayamadı.
Michael Ballack 
Alman futbolunun unutulmaz isimlerinden Michael Ballack, 2002 Dünya Kupası finalinde forma giymedi. Brezilya'nın Almanya'yı 2-0 mağlup ettiği maçta Ballack cezası nedeniyle tribünde yer aldı.
Michael Ballack Alman futbolunun unutulmaz isimlerinden Michael Ballack, 2002 Dünya Kupası finalinde forma giymedi. Brezilya'nın Almanya'yı 2-0 mağlup ettiği maçta Ballack cezası nedeniyle tribünde yer aldı.
Pavel Nedved
Juventus tarihine adını altın harflerle yazdıran Pavel Nedved cezalı olduğu için 2003 Şampiyonlar Ligi Finalinde forma giymedi. Juventus ile Milan'ın karşı karşıya geldiği mücadelenin normal süresi 0-0 sona erdi. Penaltılar sonucunda Milan, Juventus'u 3-2 mağlup etti ve kupaya uzandı.
Pavel Nedved Juventus tarihine adını altın harflerle yazdıran Pavel Nedved cezalı olduğu için 2003 Şampiyonlar Ligi Finalinde forma giymedi. Juventus ile Milan'ın karşı karşıya geldiği mücadelenin normal süresi 0-0 sona erdi. Penaltılar sonucunda Milan, Juventus'u 3-2 mağlup etti ve kupaya uzandı.
Darren Fletcher
Roma Olimpiyat Stadı'nda oynanan 2009 Şampiyonlar Ligi finalinde Barcelona ile Manchester United karşı karşıya geldi. Kupaya uzanan taraf 2-0'lık galibiyetle Barcelona oldu. Manchester United'lı Darren Fletcher ise kart cezası nedeniyle maçı tribünden izledi.
Darren Fletcher Roma Olimpiyat Stadı'nda oynanan 2009 Şampiyonlar Ligi finalinde Barcelona ile Manchester United karşı karşıya geldi. Kupaya uzanan taraf 2-0'lık galibiyetle Barcelona oldu. Manchester United'lı Darren Fletcher ise kart cezası nedeniyle maçı tribünden izledi.
Xabi Alonso
2014 Şampiyonlar Ligi finalini Atletico Madrid'i 4-1 mağlup eden Real Madrid kazandı. Portekiz'in başkenti Lizbon’daki Estádio da Luz'da oynanan maçta Real Madridli futbolcu Xabi Alonso kart cezası nedeniyle oynamadı.
Xabi Alonso 2014 Şampiyonlar Ligi finalini Atletico Madrid'i 4-1 mağlup eden Real Madrid kazandı. Portekiz'in başkenti Lizbon’daki Estádio da Luz'da oynanan maçta Real Madridli futbolcu Xabi Alonso kart cezası nedeniyle oynamadı.
Ve Zinadine Zidane
Bu olay diğerlerinden çok farklı elbette… Almanya'nın ev sahipliğinde düzenlenen 2006 Dünya Kupası'nda finale İtalya ile Fransa kaldı. İki ekip de maça bir hayli istekli başladı. İlk gol maçın 6. dakikasında Zinedine Zidane'nin kullandığı penaltıdan geldi. İtalya 19. dakikada Marco Materazzi ile skora denge getirdi. Mücadelenin normal süresi 1-1'lik eşitlikle tamamlandı ve mücadele uzatmalara kaldı. Maçın 110. dakikasında Zidane kendisine küfür eden Materazzi'nin göğsüne yıllardır unutulmayan o kafayı attı. Kırmızı kart gören ve öfkeyle sahayı terk eden Zidane'ın kupanın yanından geçerken çekilen fotoğrafı halen futbolseverlerin zihninde tazeliğini koruyor. Zorlu karşılaşma uzatmalarda da gol sesi çıkmayınca penaltılara kaldı. Penaltı atışlarını 5-3 kazanan İtalya kupanın sahibi oldu. Fransız futbolcu da gördüğü kritik kart nedeniyle finalin en önemli dakikalarında görev alamamış oldu.
Ve Zinadine Zidane Bu olay diğerlerinden çok farklı elbette… Almanya'nın ev sahipliğinde düzenlenen 2006 Dünya Kupası'nda finale İtalya ile Fransa kaldı. İki ekip de maça bir hayli istekli başladı. İlk gol maçın 6. dakikasında Zinedine Zidane'nin kullandığı penaltıdan geldi. İtalya 19. dakikada Marco Materazzi ile skora denge getirdi. Mücadelenin normal süresi 1-1'lik eşitlikle tamamlandı ve mücadele uzatmalara kaldı. Maçın 110. dakikasında Zidane kendisine küfür eden Materazzi'nin göğsüne yıllardır unutulmayan o kafayı attı. Kırmızı kart gören ve öfkeyle sahayı terk eden Zidane'ın kupanın yanından geçerken çekilen fotoğrafı halen futbolseverlerin zihninde tazeliğini koruyor. Zorlu karşılaşma uzatmalarda da gol sesi çıkmayınca penaltılara kaldı. Penaltı atışlarını 5-3 kazanan İtalya kupanın sahibi oldu. Fransız futbolcu da gördüğü kritik kart nedeniyle finalin en önemli dakikalarında görev alamamış oldu.