Fırat Aydınus'tan penaltı itirafı! Fenerbahçe - Beşiktaş maçında Larin'e neden penaltı verdi?

Fırat Aydınus
Fırat Aydınus

Eski FIFA kokartlı resmi hakem Fırat Aydınus'tan ilginç bir itiraf geldi. Hakemlikten emekli olduktan sonra şu sıralar radyo programı yapan Aydınus, Fenerbahçe - Beşiktaş maçındaki olaylı penaltı hakkında şaşırtan açıklamalar yaptı.

Geçtiğimiz sezon hakemlik kariyerini sonlandıran Fırat Aydınus, 2021-22 sezonunda Kadıköy'de 2-2 biten Fenerbahçe - Beşiktaş karşılaşmasında tartışmaya neden olan Larin pozisyonuna neden penaltı verdiğini açıkladı.

  • Radyo programında pozisyonu anlatan Aydınus, çaldığı penaltı sonrası VAR'da görev yapan Hakan Ceylan'ın kendisini çağırmadığını söyledi.

"Elle oynadı, ben de penaltıyı verdim"

Eski hakem Aydınus, "Geçen seneki Fenerbahçe-Beşiktaş maçını ben yönettim. Larin elle oynadı diye ben penaltı verdim. Benim açımdan sanki kolunu ileriye doğru çıkarmış gibi gördüm ve düdüğü çaldım." dedi.

VAR'da görev yapan Hakan Ceylan'ın kendisini izlemeye çağırmadığı için sitem eden Aydınus, maç sonu pozisyonu izledikten sonra Hakan Ceylan'a "Sen bu pozisyonda beni neden çağırmıyorsun?" diyerek çıkış yaptı.

Son olarak Aydınus, "Benim açımdan izlediğinde ne diyorum, penaltı diyor. İyi bak diyorum, 3 tane daha açı var diyorum. Onları benim görebilme şansım var mı diyorum, yok. Sen bu penaltıyı bana nasıl attırırsın diyorum." diyerek konuyu kapattı.

  • Türkiye'de 'derbi' dendiğinde akıllara gelen hakemlerden birisi olan Fırat Aydınus, bu kararından dolayı eleştiri yağmuruna tutulmuştu.