Fırat Aydınus PFDK'ya sevk edildi

Fırat Aydınus, tedbirsiz olarak disiplin kuruluna sevk edildi.
Fırat Aydınus, tedbirsiz olarak disiplin kuruluna sevk edildi.

Yeni Malatyaspor-Medipol Başakşehir maçını yöneten hakem Fırat Aydınus ve yardımcısı Yusuf Bozdoğan, PFDK'ya sevk edildi.

Süper Lig'de oynanan Yeni Malatyaspor-Başakşehir maçını yöneten hakem Fırat Aydınus'un yardımcısıyla küfürleşmeye varan tartışma yaşadığı iddia edilmişti.

Olayın açığa çıkması sonrası federasyon iki ismi disiplin kuruluna gönderdi. TFF'den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

  • TFF'ye tescilli hakem Fırat Aydınus'un 03.03.2019 tarihli Evkur Yeni Malatyaspor - Medipol Başakşehir müsabakası içinde ve sonrasında futbol camiasını küçük düşürecek tutum ve davranışlar sergilemesi suretiyle "talimatlara aykırı hareketi" nedeniyle Merkez Hakem Kurulu Talimatının 38. maddesi uyarınca tedbirsiz olarak PFDK'ya sevkine karar verilmiştir.
  • TFF'ye tescilli hakem Yusuf Bozdoğan'ın 03.03.2019 tarihli Evkur Yeni Malatyaspor - Medipol Başakşehir müsabakası içinde ve sonrasında futbol camiasını küçük düşürecek tutum ve davranışlar sergilemesi suretiyle "talimatlara aykırı hareketi" nedeniyle Merkez Hakem Kurulu Talimatının 38. maddesi uyarınca tedbirsiz olarak PFDK'ya sevkine karar verilmiştir.