Flamengo'dan Babel açıklaması

Beşiktaş'ın Hollandalı futbolcusu Ryan Babel ile Brezilya'nın köklü kulüplerinden Flamengo'nun yakından ilgilendiği son günlerde kulislerde yüksek sesle konuşuluyor.

2017'nin ocak ayında Deportivo'dan Beşiktaş'a transfer olan ve Beşiktaş ile şimdiye kadar 70 maça çıkan Ryan Babel 23 gol atıp 11 asist yaptı. Siyah-beyazlı kulüpte sergilediği performansla Hollanda Milli Takımı'na dönen Babel'in ismi son günlerde transfer piyasasında sıklıkla anılıyor. Brezilya ekibi Flamengo'nun Babel'i gündemine aldığı ise son günlerde en çok konuşulan konuların başında geliyor.

“Onu herkes tanıyor”

Mauricio Barbeeri, Babel'i takımında görmek istiyor.
Mauricio Barbeeri, Babel'i takımında görmek istiyor.

Konu hakkında ilk açıklama Flamengo Teknik Direktörü Mauricio Barbeeri'den geldi. Brezilya basınına konuşan ünlü çalıştırıcı, "Babel tanıdığım bir futbolcu. Dünya çapında bir isim olduğunu herkes biliyor. Yeteneğinden şüphemiz yok. Yeni bir kulübe adaptasyon süreci ise kişiden kişiye değişir" ifadelerini kullandı.

Öte yandan İtalyan basını Babel'in 7 milyon Euro'ya Flamengo'ya imza atacağını duyurdu.

Güneş satılmasını istemiyor

Beşiktaş yönetimi takımdaki futbolcuların iyi rakamlara elden çıkarılmasına sıcak bakarken teknik direktör Şenol Güneş bu fikri savunmuyor. Güneş'in "Özellikle Babel'in takımda kalmasını istiyorum. Bu sezon başarılı olabilmemiz için onun da kadroda yer alması gerekiyor. Gönlüm satılmasından yana değil. Bu konuda biraz daha düşünmenizi öneririm" dediği ileri sürüldü.

Babel stiliyle kampın gözdesi

Babel'in saç stili herkesin dilinde.
Babel'in saç stili herkesin dilinde.

Bu arada Ryan Babel, Beşiktaş'ın Slovakya kampında en dikkat çeken isimler arasında. Hollandalı futbolcunun yeni saç stili idmanlarda sergilediği performanstan daha çok konuşuluyor.