Formula 1'i Türkiye'ye getiren isim tüm süreci GZT'ye anlattı: "7 yıldır hazırdık"

Intercity İstanbul Park YK Başkanı Vural Ak, Formula 1'in dönüş sürecini GZT'ye anlattı
Intercity İstanbul Park YK Başkanı Vural Ak, Formula 1'in dönüş sürecini GZT'ye anlattı

Formula 1, 9 yıl sonra Türkiye’ye dönüyor. Koronavirüs salgını nedeniyle yarış seyircisiz gerçekleşecek olsa da, sporseverler oldukça heyecanlı. Intercity İstanbul Park Yönetim Kurulu Başkanı Vural Ak da, yarış öncesi GZT Spor’a konuştu ve ‘dönüş’ sürecinden bahsetti.

"7 yıldır bu anı bekliyorduk"

Intercity İstanbul Park Yönetim Kurulu Başkanı Vural Ak, Formula 1’in İstanbul’a dönmesinde en çok emeği olan isimlerden biri. 2013’ten beri Formula 1 yönetimiyle temasta olduklarını söyleyen Ak, “2017’de Formula 1’in yeni sahiplerini Türkiye’ye davet ettim. Cumhurbaşkanımız bizi ağırladı. O günden beri de çok sık görüşüyorduk. Pandemi nedeniyle gelen iptallerin ardından ‘Hazır mısınız?’ diye sordular, biz de ‘7 yıldır hazırız’ dedik.” şeklinde konuştu.

“Pisti görünce şaşırdılar”

İstanbul Park YK Başkanı Vural Ak, 2011’den beri yarış yapılmamasına rağmen pistin hazır olduğunu gördüklerinde Formula 1 yönetiminin şaşırdığını söyledi. Ak, “Bizim uzun zamandır istekli olduğumuzu biliyorlardı. Koronavirüs nedeniyle takvim altüst olunca kapımızı çaldılar. Daha sonra gelip pisti gezdiler. Pistin oldukça hazır olduğunu görünce çok şaşırdılar. O an takvime gireceğimize dair inancım arttı. Pandemi bize bir avantaj sağladı, inat edip yarışı aldık.” dedi.

“Yaklaşık 2 milyar kişi İstanbul’u izleyecek”

Formula 1 Türkiye GP’sinin ülke ve İstanbul için büyük bir reklam olduğunu belirten Başkan Vural Ak, “Çok çalıştık, gece gündüz uğraştık. Seyircili olsaydı daha iyi olurdu ama yapacak bir şey yok. Seyircisiz de olsa Formula 1 Türkiye ve İstanbul için büyük bir tanıtım olacak. Yarışı yaklaşık 2 milyar insan izleyecek, dinleyecek ve konuşacak. Bu geri dönüşü, ülkeme yaptığım en büyük hizmet olarak görüyorum.” ifadelerini kullandı.

“Hamilton kazanır”

Başkan Ak, İstanbul’daki yarışta Mercedes Pilotu Lewis Hamilton’ı zafere yakın gördüğünü belirterek “Başarılı bir sezon geçiren Hamilton İstanbul’da da kazanarak şampiyon olacaktır. Fakat benim Formula 1’de en beğendiğim isim, genç yarışçı Charles Leclerc. Çok büyük yetenek.” diyerek sözlerini noktaladı.

Mercedes Pilotu Lewis Hamilton
Mercedes Pilotu Lewis Hamilton

Ferrari'nin 23 yaşındaki pilotu Charles Leclerc
Ferrari'nin 23 yaşındaki pilotu Charles Leclerc