Ribéry, futbola veda etti

Franck Ribéry
Franck Ribéry

Dünyaca ünlü Fransız futbolcu Franck Ribéry, profesyonel futbol kariyerine nokta koyduğunu açıkladı. Lille ve Boulogna altyapılarından yetişen Ribéry; Brest, Metz, Galatasaray, Marsilya, Bayern Münih, Fiorentina ve Salernitana kulüplerinde oynadı.

Diz sakatlıkları nedeniyle son dönemde futbol oynamakta zorlanan 39 yaşındaki Ribéry, sosyal medya hesaplarından bir açıklama yaptı. Ribéry "Top durabilir ama içimdeki futbol aşkı asla... Bu büyük macerada bana eşlik eden herkese teşekkür ediyorum. Elhamdülillah." ifadelerini kullandı.

Franck Ribéry, Galatasaray formasıyla
Franck Ribéry, Galatasaray formasıyla

Galatasaray’da da forma giydi

Fransız golcü, 2005 senesinde Galatasaray'da forma giyen yıldız oyuncu o dönemde 17 maçta 1 gol, 5 asistlik bir performans gösterdi. Ribéry, Galatasarayla birlikte Türkiye Kupası şampiyonluğu da yaşadı.

  • Başarı dolu kariyerinde 713 resmi maçta 167 kez ağları sallayan Fransız yıldız, 249 asist yaptı. 1 Şampiyonlar Ligi, 1 UEFA Süper Kupası ve 9 Bundesliga, 6 Almanya Kupası, 4 Almanya Süper Kupası, 1 FIFA Kulüpler Şampiyonası ve 1 Türkiye Kupası şampiyonlukları bulunuyor.