Fransa’nın devşirme prensi: “Karim Benzema”

Real Madrid avantajı kaptı.
Real Madrid avantajı kaptı.

Real Madrid için sıkıntılı geçeceği düşünülen bu sezon için Karim Benzema adeta Madrid’i sırtlıyor. Real Madrid hem La Liga'da hem de Şampiyonlar Ligi'nde harika bir sezon geçiriyor.

Karim Mostafa Benzema; 19 Aralık 1987 tarihinde Fransa‘nın Lyon şehrinde dünyaya gelmiştir. Cezayir asıllı Karim Benzema, 1996 ile 2005 yılları arasında Fransa’nın önde gelen kulüplerinden Olympique de Lyon’un altyapısında futbol oynamıştır.

Olympique de Lyon forması giydiği dönemde toplam 5 sezon geçiren Karim Benzema, bu süre zarfında kulübüyle beraber 112 Fransa Ligue 1 müsabakasına çıkmıştır. Bu müsabakalarda rakip takım filelerini 43 kez havalandırmıştır.

Karim Benzema. Lyon
Karim Benzema. Lyon


2009 yılının Temmuz ayında 35M Euro karşılığında İspanya La Liga ekiplerinden Real Madrid’e transfer olmuştur. Real Madrid ile La Liga, UEFA Şampiyonlar Ligi ve UEFA Süper Kupa şampiyonlukları yaşamıştır.

Avantajı kaptı

Real Madrid için sorunlu geçmesi beklenen 2021-2022 sezonu hem ligde hem de Şampiyonla Ligi'nde fazlasıyla iyi gidiyor. La Liga da sezonu lider götüren Real Madrid, Şampiyonlar Ligi son 16 turunda, turnuvanın favorisi olarak görünen Paris Saint-Germain’i Benzema’nın attığı 3 golle eleyerek çeyrek final biletini kaptı. Çeyrek finalde geçen sezonun şampiyonlar ligi şampiyonu Chelsea FC ile eşleşen Real Madrid ilk tur müsabakasını da Benzema’nın attığı 3 golle kazanmasını bildi.

Karim Benzema.
Karim Benzema.

Dünyaca ünlü yıldız Cristiano Ronaldo'nun ayrılmasının ardından taraftar ve futbol eleştirmenleri tarafından takımı sırtladığı düşünülen Karim Benzema, formunun zirvesine ulaşmış durumda.

Şimdiden Ballon d'Or adayı

Bu sezon 37 gol 13 asist yapan Karim Benzema çok sayıda taraftarın Ballon d'Or için en büyük favorisi konumunda.