Fred'den transfer açıklaması

​Fred
​Fred

Fenerbahçe'nin yeni transferi Fred, düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Brezilyalı yıldız transferinin perde arkasını da açıkladı.

Fenerbahçe'nin Manchester United'dan renklerine bağladığı Brezilyalı yıldız Fred, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. İşte açıklamaları...

"Fenerbahçe projelerini anlatınca burayı seçtim"

Fenerbahçe'ye transferi öncesi başka kulüplerden de teklifler aldığını doğrulayan orta saha, "Sadece Türk takımlarının değil, İngiltere'den de teklifler vardı. Fenerbahçe projelerini anlatınca burayı seçtim. Taraftarlar en etkileyici sebeplerden biriydi. Taraftarlarımız 90 dakika boyunca bağırıyor. Umarım sezon sonuna kadar böyle devam eder." açıklamasını yaptı.

Henüz tam olarak hazır olmadığını ifade eden Fred, "Attığım gol geçerli sayılsaydı benim için çok güzel bir başlangıç olacaktı. Ama önemli olan takımın kazanması. O maçta 90 dakika oynamak istesem de fiziksel olarak yüzde 100 hazır değildim." şeklinde konuştu.

"Bu büyük kulübe gelmeyi tercih ettim"

Türkiye'den de teklifler aldığını belirten Fred, "Türkiye'den ilgilenen kulüpler vardı ama menajerim üzerinden iletişime geçildi. Diğer takımın da teklifte bulunduğu doğru ama ben buraya, bu büyük kulübe gelmeyi tercih ettim." dedi.

Fred transfer sürecini şu şekilde anlattı: "Fenerbahçe'ye transfer sürecim Mario Branco ile başladı. Menajerimle iletişime geçti. Daha sonra kendisiyle konuşmaya başladık. Buraya gelmemdeki en önemli sebep, kulübün hedeflerini bana anlatmalarıydı. Okan da Manchester'a geldi, ikisiyle uzun uzun konuşma fırsatım oldu. Onlar bu sezon kupalar kazanmak için güçlü takım kuracaklarını söylediler. Ben de 30 yaşımda olmama rağmen çok hırslıyım."

Altay, United'da çok mutlu olacak

Eski takımı Manchester United'a transfer olan Altay Bayındır'a da değinen Fred, "Altay giderken kendisine iyi şanslar diledim. Büyük bir takıma gidiyor. Yaşayabileceği bazı semt önerilerinde bulundum. Çok fazla yağmur yağdığını söyledim. Altay, Manchester United'da çok mutlu olacak. Livakovic çok iyi bir kaleci. Takımımıza yardım etmeye geldi. Hepimiz takıma sağlamak için çalışıyoruz. Hepimiz aynı gemideyiz. Bu takım tarih yazabilecek kapasitede." şeklinde konuştu.