Galatasaray - Lokomotiv Moskova maçında kural hatası mı var?

Galatasaray - L. Moskova maçında kural hatası yapıldığı iddiası var.
Galatasaray - L. Moskova maçında kural hatası yapıldığı iddiası var.

Galatasaray'ın Avrupa Ligi'nde oynadığı ve 1-1 berabere kaldığı Lokomotiv Moskova maçının üstünden 1 gün geçti ama kural hatası tartışması alevlendi. Maçın İsviçreli hakemi Sandro Scharer, Rus temsilcisinin 2 numaralı futbolcusu Zhivoglyadov'a iki kez sarı kart gösterdi ama kırmızı kartını çıkarmadı. Maçın tekrar edilmesi ya da Galatasaray'ın hükmen kazanması gündeme geldi.

Akıllarda soru işareti bırakan pozisyon, maçın 90+1. dakikasında gerçekleşti. Zhivoglyadov, Kerem Aktürkoğlu'na yaptığı faulün ardından sarı kart gördü. Bu faul nedeniyle saha içinde gerginlik yaşandı ve Galatasaray'dan Diagne, Lokomotiv Moskova'dan Barinov sarı kart gördü. Ardından hakem, Zhivoglyadov'a yeniden sarı kart gösterdi fakat kırmızı kartını çıkarmadı.

Kerem Aktürkoğlu uyardı

Genç futbolcu Kerem Aktürkoğlu, hakemin yanına giderek kendisine yapılan harekette de Zhivoglyadov'un kart gördüğünü, o yüzden kırmızı kart görmesi gerektiğini söyledi. Hakem ise, ikinci kartın aslında faulden sonra gösterdiği kart olduğunu ve hatırlatma amacıyla bu kartı gösterdiğini Kerem'e açıkladı.