Galatasaray 3 maç sonra kazandı

Galatasaray'da gol sevinci
Galatasaray'da gol sevinci

Galatasaray, Fatih Karagümrük'ü 2-0 mağlup ederek 3 haftanın ardından ilk 3 puanını aldı. Sarı kırmızılıların golleri ise Emre Taşdemir ve Juan Mata'dan geldi.

Ligde son 3 maçından galibiyet çıkaramayan Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'in 12. haftasında Fatih Karagümrük'e konuk oldu. Atatürk Olimpiyat Stadyumu'nda gerçekleşen mücadeleyi Galatasaray 2-0'lık skorla kazandı.

Galatasaray'a galibiyeti getiren golleri, 60. dakikada Emre Taşdemir ve 85. dakikada Juan Mata attı. Emre Taşdemir ayrıca 2149 gün sonra gol sevinci yaşadı. Juan Mata da Galatasaray'da ilk golünü attı.

Fatih Karagümrük'te Adnan Uğur, 33. dakikada VAR incelemesinin ardından doğrudan kırmızı kart gördü.

457 gün sonra sahada

Galatasaray'ın sol beklerinden Emre Taşdemir, 457 gün sonra sarı kırmızılı formayla maça çıktı.

Emre Taşdemir, A takım formasıyla son olarak UEFA Şampiyonlar Ligi elemesinde 28 Temmuz 2021'de Hollanda'nın PSV takımıyla yapılan maçta forma giymişti.

27 yaşındaki sol bek, geçen sezon Giresunspor'da kiralık oynadı.

Emre Taşdemir
Emre Taşdemir

  • Galatasaray, bu sonucun ardından Süper Lig'de 3 hafta sonra kazandı ve 21 puana yükseldi. Fatih Karagümrük ise 2 maç sonra kaybetti ve 12 puanda kaldı.

Galatasaray, ligin 13. haftasında derbi mücadelesinde sahasında Beşiktaş'ı ağırlayacak. Fatih Karagümrük ise Antalyaspor deplasmanına gidecek.