Galatasaray aradığı golcüyü Çin'de buldu

Alan Carvalho gol sevincinde büyük coşku yaşıyor.
Alan Carvalho gol sevincinde büyük coşku yaşıyor.

Ara transfer döneminde kadrosuna forvet takviyesi yapmayı hedefleyen Galatasaray, aradığı golcüyü Çin'de buldu. Guanghzou Evergrande forması giyen Alan ve menajeriyle masaya oturan sarı kırmızılı yönetim, Brezilyalı forvete 2.5 yıllık sözleşme teklif etti.

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Galatasaray, ara transfer döneminde kadrosuna katacağı iki forvet hakkında kararı verdi. Santrafor bölgesine iki isim takviye etmeyi planlayan sarı kırmızılı ekibin ilgilendiği isimlerden birinin Brezilyalı golcü Alan Carvalho olduğu ortaya çıktı.

BiP Spor’un servis ettiği habere göre; Guanghzou Evergrande ile sözleşmesi 2019 yılının Ocak ayında sona erecek olan Alan ve menajeri ile masaya oturan Galatasaray yönetimi, büyük ölçüde anlaşma sağladı. Galatasaray İdari Menajeri Şükrü Hanedar'ın, Brezilyalı futbolcuya 2.5 yıllık sözleşme teklif ettiği kaydedildi.

Alan Carvalho pas verecek arkadaşını arıyor.
Alan Carvalho pas verecek arkadaşını arıyor.

Bu sezon Çin Ligi'nde Evergrande forması ile çıktığı 22 maçta 19 gol 8 asistlik performansla tam 27 gollük katkı veren Alan'ın transferi için Terim'in de isteği ile kulüp yetkilileri yoğun mesai harcıyor.

  • Alan, 2015 yılında Avusturya'nın Salzburg Kulübünden 11.1 milyon Euro karşılığında Çin'e transfer olmuştu.

FATİH TERİM ÖZELLİKLE İSTİYOR

Guanghzou Evergrande Kulübü'nde forma giyen Brezilyalının transferini Teknik Direktör Fatih Terim'in de çok istediği ve " Kadroya katılması halinde Galatasaray'a önemli katkısı olur" ifadesini kullandığı belirtildi.

GALATASARAY’IN İLGİLENDİĞİ ALAN KİMDİR?

Futbol kariyerine 2008 yılında kapısından içeri girdiği Fluminense’nin B takımında başlayan Alan, 2010 yılına kadar Brezilya’da çalkantılı bir dönem yaşadı. 9 Ağustos 2010 tarihinde Salzburg’a transfer olarak Avrupa’ya açılan Alan daha sonra 2015 yılında Guangzhou Evergrande’ye imza attı.

Alan Carvalho attığı golü kendine has işaretiyle kutluyor.
Alan Carvalho attığı golü kendine has işaretiyle kutluyor.

29 yaşındaki Brezilyalı golcü Alan, 3 sezondur Guangzhou Evergrande forması giyiyor. Bu sezon adeta gol makinesi kimliğine bürünen Alan, 22 maçta 27 gole katkı sağladı. 19 gol ve 8 asist ile yıldızlaşan Alan, kariyerinde daha önce Fluminense ve Salzburg formaları giydi. Alan'ın Çin'deki sözleşmesinin son 1 ayına girildi.

  • Profesyonel kariyerinde çıktığı 287 maça 163 gol sığdıran Alan, 66 da asist yapma başarısı gösterdi.