Galatasaray-Beşiktaş derbisinin saati Japonya'ya uyarlanır mı?

Nagatomo ve Kagawa milli takımdan yakın arkadaşlar.
Nagatomo ve Kagawa milli takımdan yakın arkadaşlar.

Beşiktaş'ın, Borussia Dortmund'dan Shinji Kagawa'yı transfer etmesiyle ligdeki Japon futbolcu sayısı ikiye yükselirken, siyah-beyazlıların Galatasaray ile oynayacağı karşılaşmanın saati Japonya'ya ters düşmesinden dolayı ilginç bir ihtimali de gündeme getirdi.

Beşiktaş'ın Borussia Dortmund forması giyen Japon futbolcu Shinji Kagawa'yı kiralaması, Uzak Doğu ülkesinin de dikkatini siyah-beyazlılar üzerine çevirmesine neden oldu. Japonların en ünlü futbolcularından olan Kagawa, çıktığı ilk maçta iki gol birden atarak bir yandan da gündemin ilk sırasına yükseldi.

Tecrübeli futbolcu Türkiye'ye gelir gelmez soluğu ise Galatasaray'da forma giyen vatandaşı Yuto Nagatomo'nun evinde aldı. Milli takımdan da arkadaş olan ikilinin görüntüleri sosyal medyada ilgiyle takip edildi.

Kagawa, Beşiktaş'a yeni transferler için dün düzenlenen imza törenine katıldı. Burada soruları yanıtlayan yıldız isim, Nagatomo ile karşılaşacağı günü merakla beklediğini dile getirerek vatandaşına da gözdağı vermeyi ihmal etmedi.

Güntekin Onay: Derbi gündüze alınabilir

Japonların da büyük ilgi göstermesi beklenen Galatasaray-Beşiktaş derbisi, 5 Mayıs 2019'da oynanacak. Türk futbolunun Uzak Doğu'da da tanınmasına olanak verecek bu kritik maçın tek handikapı ise başlama saati olacak. Türkiye'de akşam saatlerinde oynanacak olan mücadele, Japonya'da gece yarısından sonraya denk gelecek. İzlenme oranlarının düşeceği hesap edilirken, spor yorumcusu Güntekin Onay'dan konuyla ilgili dikkat çeken bir iddia geldi. Onay, maçın başlama saatinin gündüze alınmasıyla Japonya'da da izlenebileceğini ifade etti.

  • Bu şimdilik bir iddia olarak kalsa da, federasyonun ilk kez bir derbiyi gündüz oynatıp oynatmayacağı ise zaman içerisinde netlik kazanacak.