Galatasaray gruptan nasıl çıkar?

Selçuk İnan ve Ozak Kabak, 2-0 kaybedilen Schalke 04 maçının ardından büyük üzüntü yaşadı.
Selçuk İnan ve Ozak Kabak, 2-0 kaybedilen Schalke 04 maçının ardından büyük üzüntü yaşadı.

UEFA Şampiyonlar Ligi D Grubu dördüncü hafta maçları itibariyle 3 puanla dördüncü sırada bulan Galatasaray, grubundan lider çıkma şansını yitirdi. Sarı kırmızılı ekip, gruptan çıkma şansını da zora soktu.

UEFA Şampiyonlar Ligi D Grubu dördüncü hafta maçında Schalke 04 deplasmanında 2-0 mağlubiyetle dönen temsilcimiz Galatasaray, 4 puanla üçüncü sıraya yerleşerek son iki maç kala gruptan çıkma şansını ciddi manada zora soktu.

Devler Ligi serüvenine 3-0'lık Lokomotiv Moskova galibiyetiyle başlayan sarı kırmızılılar, devamında Porto'ya 1-0 mağlup oldu. Schalke'yi İstanbul'da ağırladığı ilk maçtan 0-0'lık eşitlikle ayrılan temsilcimiz, Almanya'dan boş elle dönerek gruptan lider çıkma şansını yitirdi.

gzt

Galatasaray ilk 4 maç sonunda 4 puanla 3. sırada yer alırken, Schalke 8 puanla 2. sıraya yerleşti. 4. maçından 3. galibiyetini alan Porto ise 10 puanda zirveyi ele geçirdi ve son iki maç öncesinde avantajlı duruma geldi.

GALATASARAY'IN FİKSTÜRÜ

28 Kasım'da Lokomotiv Moskova deplasmanına gidecek olan Galatasaray, grup etabını 11 Aralık'ta İstanbul'da sahne alacak Porto maçıyla sonuçlandıracak. Sarı kırmızılılar bu süreçte Schalke'den mutlak puan kaybı bekleyecek. Ancak Schalke, sıradaki Porto maçından galibiyetle ayrılırsa Galatasaray Şampiyonlar Ligi'nde havlu atacak.

TEK SENARYO

Galatasaray, Lokomotiv Moskova maçını kazanır, Schalke ise Porto'ya takılırsa sarı kırmızılılar iddiasını son maça taşıyacak. Böyle bir durumda ise Schalke'ye tur için Lokomotiv Moskova galibiyeti yetecek. Eğer grubun son maçında da Galatasaray, Porto'yu yener; Schalke ise Rus rakibine yenilirse temsilcimiz Şampiyonlar Ligi'nde gruptan çıkacak.

Bu gönderiyi Instagram'da gör

🦁 Galatasaray şansını zora soktu...

gzt Spor (@gztspor)'in paylaştığı bir gönderi ()