Galatasaray ile anılan Modeste Almanya'ya transfer oldu

Anthony Modeste, Köln'e imzayı attı.
Anthony Modeste, Köln'e imzayı attı.

Galatasaray'ın yaz transfer döneminde kadrosuna katmak istediği ancak kulübü Tianjin Quanjian ileyaşadığı sorunlar nedeniyle transferini tamamlayamadığı Anthony Modeste, Bundesliga 2 ekib Köln'le sözleşme imzaladı. 2015-2017 arasında iki sezon Köln forması giyen Modeste 73 resmi maçta 45 gol atarak takımına büyük katkı sağlamıştı.

Yaz transfer döneminin son günlerinde ismi Galatasaray'ın transferi için hamle yaptığı ancak Çin kulübü Tianjin Quanjian’la yaşanan pürüzler nedeniyle transferinde sonuç alınamayan Anthony Modeste, Bundesliga 2 ekiplerinden Köln’le sözleşme imzaladı.

Galatasaray; Modeste ve Tianjin Quanjian arasında yaşanan kriz nedeniyle, 30 yaşındaki golcüyle sözleşme imzalanmadığını açıklarken Köln, Çin kulübü ile yaşanan pürüzü görüşmeler sonunda çözmeyi başardı ve Modeste’yi kadrosuna dahil etti.

Arşiv: Anthony Modeste
Arşiv: Anthony Modeste

Köln, resmi Twitter hesabından transferi açıklarken, “Başkan Werner Spinner, kulübün 70. kuruluş yıl dönümü galasında özel bir ismi duyurdu: Anthony Modeste geri döndü” ifadelerini kullandı.

Modeste daha önce 2015-2016 ve 2016-2017 sezonlarında Köln forması giymiş ve 73 resmi maçta 45 gole imza atmıştı. Köln, Bundesliga 2’de 13 hafta sonunda 24 puanla 2. sırada yer alıyor.

GALATASARAY’IN ELİNDEN KAÇIRDIĞI ANTHONY MODESTE’NİN KARİYER GEÇMİŞİ

Fatih Terim'in yaz transfer döneminde ısrarla istediği Anthony Modeste, Bundesliga 2 ekiplerinden Köln’e transfer oldu. Çin kulübü Tianjin'den bir zamanlar rüzgar gibi estiği Köln’e geri dönen Anthony Modeste’nin ilginç kariyeri…

Modeste futbola ES Frejus'ta başladı. 15 yaşında Nice'e geçen Modeste, 2007-08 öncesi teknik direktör Frederic Antonetti tarafından A takıma yükseltildi ve ligin ilk hafta maçında Caen karşısında 56. dakikada Cyril Rool yerine oyuna alıp, kariyerindeki ilk şansı verdi. Ligin üçüncü haftasında AS Nancy karşısında ise sahaya ilk 11'de çıktı. 23 Ocak 2008'de FC Stade Rennes ile oynanan ve 1-1 biten maçta kariyerinin ilk golünü kaydetti. Bu gol Modeste'nin o sezon attığı tek gol oldu. Bir sonraki sezon ise sezonu iki golle tamamladı. Fransa Lig Kupası'nda yarı final gördü.

2009-10 sezonunda ise Ligue 2 ekibi SCO Angers'e kiralandı. Burada 37 maçta beşi penaltıdan olmak üzere 20 gol atarak dikkat çekti. Ağustos ve Şubat aylarında haftanın futbolcusu seçildi.

Angers'teki performansı ise büyük kulüplerin dikkatini çeken futbolcu 13 Ağustos 2010 tarihinde 3.5 milyon avro karşılığında Bordeaux'ya transfer oldu ve ligin üçüncü haftasında sahalara çıktı.

Fransız golcü Bordeaux formasıyla...
Fransız golcü Bordeaux formasıyla...

İlk sezonunda dördü penaltıdan 10 gol attı ve 4 de asist yaptı. 21 Kasım 2010'da kariyerinin ilk hat trick'ini AC Arles'e yaptı. 2011-12 sezonunda ise takımdaki yerini kaybetti ve yarım sezonda iki gol attıktan sonra devre arasında Premier Lig ekibi Blackburn Rovers'a kiralandı. Burada fazla forma şansı bulamayan futbolcu, gol de atamadı. Takımı ligi 19. bitirerek küme düştü.

2012-13 sezonunda ise Fransa Ligue 1 ekibi SC Bastia'ya kiralandı. Burada eski formuna kavuşan Modeste, sezonu üçü penaltıdan olmak üzere 15 gol ile kapattı. Lig Kupası'nda da iki maçta iki gol kaydetti.

9 Temmuz 2013'te Bundesliga ekibi TSG 1899 Hoffenheim ile üç yıllık sözleşme imzaladı. Hoffenheim kariyerine Almanya Kupası birinci tur maçında SG Aumund-Vegesack'a iki gol atıp, bir asist yaparak başladı. Lige ise çok iyi bir başlangıç yaparak yedi haftada altı gole ulaştı. Ancak sezonun geri kalanında bu performansını devam ettiremedi. Yine de ilk sezonunda 29 maçta 12 gol ve dört asist yaptı. Bir sonraki sezon takıma adam Szalai'ın katılması ile Modeste'nin aldığı süre azaldı. 26 maça çıkan futbolcu, sezonu 7 golle tamamladı.

26 Haziran 2015'te Modeste, bir başka Bundesliga ekibi 1. FC Köln'e katıldı. Köln ile ilk maçı olan Almanya Kupası birinci tur mücadelesinde SV Meppen'e hat trick yaptı. İlk golünü 45. saniyede atan futbolcu Köln tarihinin kupadaki en hızlı golcüsü oldu.

Alman ekibindeki performansıyla taraftarın sevgilisi haline gelen Modeste, kendisine yapılan sevinç gösterilerine cevap veriyor...
Alman ekibindeki performansıyla taraftarın sevgilisi haline gelen Modeste, kendisine yapılan sevinç gösterilerine cevap veriyor...

Köln ile 34 ligin maçının hepsine çıkan futbolcu üçü penaltıdan 15 gol kaydetti. 2016-17 sezonunda da etkili performansını devam ettirdi. Hamburg ve Hertha Berlin'e hat trick yaptı.