Galatasaray maçında tartışmalı penaltı

Selçuk İnan, top ve kaleciyi ayrı köşelere gönderiyor.
Selçuk İnan, top ve kaleciyi ayrı köşelere gönderiyor.

Ziraat Türkiye Kupası'nda Galatasaray ile Boluspor'u karşı karşıya getiren maçta tartışma yaratan bir pozisyon yaşandı. Sarı kırmızılı ekibin ilk yarının sonunda kazandığı penaltı için Deniz Çoban'dan 'böyle kolay penaltı olmaz' yorumu geldi.

Ziraat Türkiye Kupası son 16 turu ilk maçında 1. Lig temsilcisi Boluspor ile Süper Lig ekibi Galatasaray karşı karşıya geldi. Bolu Atatürk Stadı’nda oynanan maça sarı kırmızılı ekibin kazandığı penaltı damga vurdu.

Galatasaray, karşılaşmanın ilk yarısının son bölümlerinde Sinan Gümüş’ün ceza sahası içinde yer kalmasının ardından penaltı kazandı. İlk anda beyaz noktayı göstermeyen maçın hakemi Suat Arslanboğa, ilgili pozisyonu VAR’da inceledikten sonra penaltı kararına hükmetti.

  • Kazanılan penaltıda topun başına geçen Selçuk İnan, topu ağlara gönderdi ve takımını 1-0 öne geçirdi.

“VAR EN DOĞRU KARARI ARAMAZ, SKANDAL HATAYI ARAR”

Söz konusu pozisyonun ardından konuyla ilgili açıklamalarda bulunan eski hakem Deniz Çoban, penaltı kararının hatalı olduğunu savundu. Çoban, bahsi geçen pozisyonun VAR incelemesi gerektiren bir pozisyon olmadığını ifade etti.

  • "Bu pozisyon VAR müdahalesi gereken bir pozisyon değil. “VAR en doğru kararı aramaz, skandal hatayı arar!” Böyle kolay penaltı olmaz. Böyle müdahaleler sahada hakemin de dengesini bozar..."