Galatasaray Saracchi ve Onyekuru transferlerini KAP’a bildirdi

​Galatasaray Saracchi ve Onyekuru transferlerini KAP’a bildirdi.
​Galatasaray Saracchi ve Onyekuru transferlerini KAP’a bildirdi.

Ligin ikinci yarısı için kadro planlamasına hız veren Galatasaray, transferde gaza bastı. Sarı kırmızılılar eski futbolcusu Onyekuru ve Leipzig’in Uruguaylı sol beki Saracchi transferlerini KAP’a bildirdi.

Sarı kırmızılı kulüp Monaco forması giyen eski futbolcusu Henry Onyekuru ve Leipzig’in sol beki Saracchi’nin kiralanması konusunda görüşmelere başlandığını Kamuoyu Aydınlatma Platformu (KAP)’a bildirdi. İşte sarı kırmızılı kulüpten yapılan açıklamalar:

  • “Profesyonel Futbolcu Henry Chukwuemeka Onyekuru’nun Kulübümüze geçici transferi konusunda Futbolcu ve Kulübü AS Monaco Football Club SAM ile resmi görüşmelere başlanmıştır.”
  • ”Profesyonel Futbolcu Marcelo Josemir Saracchi Pintos’un Kulübümüze geçici transferi konusunda Futbolcu ve Kulübü Rasenballsport Leipzig GmbH ile resmi görüşmelere başlanmıştır.

Saracchi 2018’de 12 milyon euro karşılığında transfer edilmişti

Galatasaray, RB Leipzig'in Temmuz 2018'de 12 milyon Euro'ya River Plate'ten satın aldığı genç futbolcuyu kiraladı. 22 yaşında ve 1.72 metre boyundaki Uruguaylı futbolcu geçen sezon 20 resmi maçta oynayıp 1 asist yaptı. Saracchi bu sezon 7 karşılaşmada forma şansı buldu ve 1 gol kaydetti.

Saracchi bu sezon 7 karşılaşmada 1 gol kaydetti.
Saracchi bu sezon 7 karşılaşmada 1 gol kaydetti.

Onyekuru yeniden Galatasaray'da

2018’de Galatasaray’ın Everton’dan kiraladığı Onyekuru bu sezon başında 13.5 milyon euro karşılığında Monaco’ya transfer olmuştu.

Onyekuru bu sezon 4 maçta 1 asist üretti.
Onyekuru bu sezon 4 maçta 1 asist üretti.

Monaco ile 2024 yılına kadar sözleşmesi bulunan Nijeryalı oyuncu bu sezon sadece 4 maçta forma giydi ve 1 asist yaptı. Galatasaray’da forma giydiği dönemde 44 maça çıkan Nijeryalı yıldız 16 gol ve 6 asist ile oynamıştı.