Galatasaray taraftarı Schalke'nin 'server'larını çökertti!

Galatasaray taraftarları Schalke'nin bilet satış sistemini çökertti.

Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi'ndeki rakibi Schalke, Galatasaray maçı biletlerini satışa çıkardı, ancak Türk taraftarların biletlere hücum etmesiyle sistemin server'ları çöktü.

Temsilcimiz Galatasaray ile birlikte UEFA Şampiyonlar Ligi'nde aynı grupta yer alan Schalke 04, grup maçlarının bilet satışına başladı. Açık satışının yarın yapılacağı biletler için bunun öncesinde kulüp üyelerine öncelikli satışlar başlatıldı.

Alman ekibinin 6 Kasım'da sarı kırmızılılar ile oynacağı karşılaşmanın biletlerini online olarak satışa sunulacak bu biletler için online store'da uzun bir kuyruk oluştu. 80 bin kişiye yakın Schalke-Galatasaray maçına bilet almak için online sistemde sıraya girdi.

Kulüpten yapılan açıklamada biletlerin sadece üyeliği olan taraftarlara dağıtılacağı söylense de, bu durumdan haberi olmayan bir bölüm Galatasaray taraftarı siteye akın etti ve sitede yoğunluk yaşanmaya başladı. Bu yoğunluk nedeniyle bazı Alman taraftarların bilet satın almakta zorladığı aktarıldı.

Schalke, yaptığı açıklamayla sisteme hucüm edenlerin bir çoğunun Türk taraftarlar olduğu bilgisini verirken, bilet satışı yapan sistemin server'larının çöktüğü belirtildi. Mavi beyazlıların, kendi evlerinde deplasmanda gibi oynamak istemediğinden dolayı çözüm arayışlarına başladığı ifade edildi.