Galatasaray transfer rekorunu kırdı! Bu paralar nereden geliyor?

Galatasaray transfer rekorunu kırdı! Bu paralar nerden geliyor?
Galatasaray transfer rekorunu kırdı! Bu paralar nerden geliyor?

Son 2 sezondur büyük başarısızlıkla sezonu kapatan Galatasaray, bu sezona iddialı bir kadro kurmak için kolları sıvadı.

Yönetim Transferde kararlı

Taraftarlarına başarısız 2 sezonu unutturmak isteyen Dursun Özbek ve yöneticiler kesenin ağzını sonuna kadar açtı. Galatasaray'ın 112 yıllık tarihinde eşi benzeri görülmemiş bir transfer politikasını yürüten Galatasaray, şimdiye kadar 4 transferini açıkladı.

Toplam 38.7 milyon euroya denk gelen bu rakam sarı kırmızılıların tarihinde en çok bonservis ücret ödediği yıl olarak tarihe geçecek. Galatasaray'da KAP'a bildirilen en son oyuncu ise Ndiaye oldu.

Taraftar memnun değil

Galatasaray'ın transfere bu kadar harcama yapması bile Galatasaray taraftarını mutlu etmiş değil. Sneijder ile yolların ayrılması ve Östersunds'a elenmesi Galatasaray taraftarını adeta çılgına çevirdi.

Galatasaray'ın bu kadar yüksek bonservis ücretleri ödemesine rağmen istenen başarının yakalanamaması ise hem Dursun Özbek'e hem de Galatasaray'a zorlu günlerin kapısını aralayabilir. En çok merak edilen ise Galatasaray'ın bu parayı nereden bulduğu

Oyuncu Satışından gelen paralar

Galatasaray bu sezon Bruma'nın satışı ile belli bir gelir elde etti. Bruma ile birlikte; Podolski, Semik Kaya, Cenk Gönen'den de bonservis elde etti. Galatasaray bu transferlerden toplam 17 milyon euro gelir elde etti. Dursun Özbek, Riva'nın satışından gelen parayı transfere harcamadıklarını iddia etse de şu ana kadar sadece bonservise 40 milyon euroya yakın bir harcama yapan Aslan'ın bu harcamaları hangi gelir ile yaptığı merak konusu.

Kaynak: Fanatik