Galatasaray transferde çığır açıyor

Usain Bolt Galatasaray
Usain Bolt Galatasaray

Transfer dönemini oldukça hareketli geçiren Galatasaray'da yönetim kurulu toplantısında atletizm kariyerini yeni sonlandıran Usain Bolt adı gündeme geldi.

Transfer dönemini oldukça yoğun ve hareketli geçiren Galatasaray'da ilginç bir isim ortaya atıldı.

Atletizm kariyerini sona erdiren Bolt, futbol tutkusuyla biliniyor. Jamaikalı eski atlet daha önce futbola yönelmek istediğini sık sık dile getirmişti. Ayrıca rekortmen atletin sıkı bir Manchester United taraftarı olduğu da biliniyor.

Öte yandan Bolt'un menajeri Ricky Simms, Bolt'un futbolcu olmayı çok istediğini ve bir düzine kulübün kendisiyle ilgilendiğini açıklamıştı.

Atletizm çalkantılarla birlikte bırakan Bolt, 2 Eylül'de ManU ile Barça arasında oynanacak gösteri maçında da Manu formasını terletecek.

Galatasaray'ın gündeminde Bolt var

Sarı-kırmızılı ekibin yönetim kurulu toplantısında dünyaca ünlü sprinter Usain Bolt ismi gündeme geldi.

Dursun Özbek yönetimi, geçtiğimiz Salı günü yapılan toplantıda kulübün marka değerini yükseltmek ve popülaritesini artırmak amacıyla Bolt konusu gündeme geldi.

Bolt'un marka değeri nedeniyle yönetimin bir kesimi bu girişime sıcak bakarken bazı yöneticiler ise bu fikre karşı çıktı.

Proje başlamadan rafa kalktı

Yönetim kurulu toplantısına katılan bazı profesyonellerin, Türkiye’de oynayacak bir yabancının herhangi bir ülkenin alt yaş kategorileri ya da bir kulüpte en az 1 maça çıkma zorunluluğu olduğu iddiasını ortaya atması işleri değiştirdi.

Yanlış bilgilendirilen yöneticilerin hevesi kaçarken, proje de başlamadan rafa kalktı.

Ancak yönetim kurulunda konuşulan bu kriterler için herhangi bir kıstas olmadığı ortaya çıktı.

Bolt konusuna sıcak bakan yöneticiler, Galatasaray'ın tanınırlığının artacağı, marka değerinin yükseleceği, birçok kıtada maçların canlı izleneceğini düşünerek fikre onay vermişti.