Galatasaray Yunus Akgün'e yeni sözleşme önerdi

Yunus Akgün
Yunus Akgün

Sözleşmesi 1 yıl sonra bitecek olan Yunus Akgün, Avrupa kulüplerinin dikkatini çekiyor. Genç futbolcusuna yönelik ilginin farkında olan yönetim, genç yıldıza zamlı bir sözleşme teklif edecek. Galatasaray, Yunus’a imza attırdıktan sonra benzer sözleşme durumunda olan futbolculara tekliflerde bulunacak.

Bu sezon transferde; Haris Seferovic, Lucas Torreira, Abdülkerim Bardakçı, Dries Mertens ve Sergio Oliveira gibi yıldız futbolcuları takıma kazandırmayı başaran Galatasaray, eksik bölgeler tamamlanırken rota iç transfere döndü. Kulüp yönetimi, geçen sezon Adana Demirspor’da kiralık geçirdiği sürede gösterdiği performansla adından söz ettiren Yunus Akgün’ün sözleşmesini uzatmak istiyor.

Bonservissiz gitmeyecek

Sözleşmesi önümüzdeki sezon sonunda bitecek olan Yunus’un maaşına zam yapılarak sözleme bitiş tarihine 2 yıl daha eklenecek ve 2024-25 sezonu sonuna kadar takımda kalması sağlanacak. Senelik ücreti 900 bin TL olan Yunus takımın en az kazanan ismi. Yapılacak olan teklifte Yunus ücretine 13 kat zam yapılarak 12 milyon TL’ye çıkarılacak.

Gösterdiği performansla değeri yükseldi

Yeni sözleşme teklif edilecek olan Yunus Akgün'den sonra Galatasaray yönetimi, benzer durumdaki diğer oyunculara yönelecek iç transfer. Kiralık olarak gittiği Adana Demirspor'da gösterdiği performansla 2 milyon euro olan Yunus’un piyasa değerini bu süreçte 7.5 milyon euroya yükseltti.