Galatasaray'a geleceği söyleniyordu, yeni takımı şaşırttı

Ali Akman, Göztepe'ye satın alma opsiyonlu kiralandı
Ali Akman, Göztepe'ye satın alma opsiyonlu kiralandı

TFF 1. Lig ekiplerinden Göztepe, Galatasaray'ın da gündemine gelen Eintracht Frankfurt'lu Ali Akman'ı satın alma opsiyonuyla birlikte sezon sonuna kadar kiraladığını açıkladı.

Göztepe, Bundesliga takımlarından E. Frankfurt'ta forma giyen Ali Akman'ı kiraladı. Satın alma opsiyonuyla birlikte gerçekleşen transferde kiralama işlemi sezon sonuna kadar süreceği belirtildi.

İzmir temsilcisi yaptığı açıklamada, "2002 doğumlu hücum oyuncusu Ali Akman satın alma opsiyonuyla birlikte 1 yıllık kiralanmıştır." ifadeleri kullanıldı.

Ali Akman kimdir?

2002 yılında doğan Ali Akman, eski Galatasaraylı futbolcu Ayhan Akman'ın da yeğeni. Ali Akman, altyapısından yetiştiği Bursaspor'da 2019-2020 sezonunda forma şansı bulmaya başlamış ve gösterdiği performansla önemli ekiplerin dikkatini çekmişti. Bursaspor formasıyla çıktığı 45 maçta 14 gol ve 5 de asist başarısı gösteren Ali Akman, takımıyla sözleşmesini uzatmayınca yönetim tarafından kadro dışı bırakılmıştı. Serbest kalan genç futbolcu 2021'de bedelsiz olarak Alman ekip Frankfurt'a imza attı. Geçtiğimiz sezonu ise Hollanda ekibi NEC Nijmegen'de kiralık geçirirken, 28 maçta 6 gol attı. Akman, önümüzdeki sezondan itibaren Göztepe'nin için ter dökecek.