Galatasaray'da başkanlığa sürpriz aday!

​Galatasaray'da başkanlığa sürpriz aday!
​Galatasaray'da başkanlığa sürpriz aday!

Medipol Başakşehir Başkanı Göksel Gümüşdağ'ın 20 Ocak'ta gerçekleşecek Galatasaray Olağanüstü Genel Kurulu'nda başkanlığa aday olacağı ileri sürüldü.

Yeni Malatyaspor mağlubiyetinin ardından Galatasaray çalkantılı bir döneme adım attı. Önce teknik direktör Igor Tudor'la yollar ayrıld. Ardından sarı-kırmızılı kulüp olağanüstü genel kurul kararı aldı. 20 Ocak'ta gerçekleştirilecek seçim öncesinde ise sürpriz bir ismin başkanlığa adaylığını koyacağı ileri sürüldü.

Bomba iddia

Göksel Gümüşdağ iddiası camiada tartışma başlattı.
Göksel Gümüşdağ iddiası camiada tartışma başlattı.

Fanatik'in haberine göre; halen Başakşehir Futbol Kulübü'nün başkanlığını yürüten Göksel Gümüşdağ'ın, 20 Ocak'taki olağanüstü seçimli genel kurulda Galatasaray Başkanlık yarışında varolacağı iddiası camianın gündemine bomba gibi düştü.

Uzunca bir süredir Başakşehir Futbol Kulübü'nün başkanlığını yapan, Dursun Özbek'in başkan olduğu son seçime kadar Süper Lig Kulüpler Birliği Başkanlığı'nı da yürüten Gümüşdağ'la ilgili iddia tartışmaları da beraberinde getirdi.

Aday olma hakkı var mı?

Göksel Gümüşdağ'ın Başakşehir başkanlığını bırakıp Galatasaray başkanlığına adaylığını koyup koyamayacağı hukukçular arasında da tartışma konusu haline geldi. Peki iddia edildiği gibi Göksel Gümüşdağ'ın Galatasaray'a başkan olma ihtimali var mı? Daha doğrusu hukuksal zeminde ve Galatasaray'ın mevcut tüzüğü gereği Gümüşdağ'a başkanlık yolu açılabilir mi? Herkesin aklındaki soru bu!

İstifa etmesi şart

Evet, Göksel Gümüşdağ Başakşehir Futbol Kulübü'ndeki görevinden istifa ederek Galatasaray başkanlığı için adaylığını koyabilir. Bunun için Gümüşdağ'ın yeterliliği var. Zira kendisi başkan adaylarında aranan 10 senelik üyelik şartını yerine getirmiş durumda.

İddia tartışıldı

Hatta konu, Galatasaray Sicil Kurulu Başkanı Serdar Eder'in davetli olarak katıldığı ve geçtiğimiz hafta sonunda gerçekleşen Galatasaray Proje Üretim Grubu'nun son toplantısında da tartışılmıştı.

Başkanlığını camianın önemli isimlerinden Ali Fatinoğlu'nun yaptığı ve 18 genel kurul üyesinden oluşan Galatasaray Proje Üretim Grubu Haziran 2017'de de kurulmuş ve Galatasaray Yönetimi'ne o tarihten bu yana katkı vermeye başlamıştı.

Başkan yardımcılıklarını Zeliha Demir, Nazımcan Angın, Fazıl Dede ve Ahmet Ünlü'nün yaptığı proje üretim grubunun toplantısında Galatasaray'ın üyelik yapısı tartışılmıştı. Sicil Kurulu Başkanı Serdar Eren, proje üretim grubu başkanı Ali Fatinoğlu ve başkan yardımcısı Zeliha Demir ile diğer üyeler, soruları yanıtlamış yaklaşan seçimli genel kurul ile ilgili düşüncelerini aktarmıştı.

- Her yıl toplam üye sayısının yüzde 3'ü kadar yeni üye yapılmakta. Bu sayının yarısını Galatasaray Lisesi mezunları kapsamakta, diğer yarısı ise dışarıya açık.

- Mevcut yönetimdeki herkesin 1 dönemde 5 kişiyi önerme hakkı var.

Galatasaray Proje Üretim Grubu Haziran 2017'de kurulduğunda başkanlık görevini üstlenen Ali Fatinoğlu da amaçlarını ve hedeflerini şu sözlerle aktarmıştı:

"Biz kulüp üyeleri olarak bir araya gelip, Galatasaray’a nasıl destek olabileceğimizi düşündük ve bu şekilde katkı sunma kararı aldık."

"Bizler iş adamı kulüp üyeleriyiz. Sporcu seçimi alanımız değil ama yönetim bizim alanımız. İhtisas sahibi olduğumuz bu konularda, hiçbir bireysel beklentimiz olmadan, Galatasaray’ı marka değerini nasıl daha da yükselteceğimiz, gelirleri nasıl artırıp, yeni gelir kalemleri bulabileceğimiz, gider kalemlerini de nasıl azaltabileceğimiz konularında çalışacağız. Bu ana konular üzerinde fikirler üretip, bu fikirleri Galatasaray’ı yönetenlere, başkanımıza, yönetim kurulumuza yazılı olarak sunma kararı aldık."

Ali Fatinoğlu başkanlığında kurulan Galatasaray Proje Üretim Grubu'nda başkan yardımcılıklarını Zeliha Demir, Nazımcan Angın, Fazıl Dede ve Ahmet Ünlü yapıyor.