Galatasaray'da başkanlık el değiştirdi: Mustafa Cengiz Galatasaray'ın yeni başkanı

Mustafa Cengiz
Mustafa Cengiz

Galatasatay'da Dursun Özbek ve Mustafa Cengiz'in yarıştığı seçimli olağanüstü genel kurul saat 15:00'de sona erdi ve oy sayımına geçildi. Yapılan oy sayımının sonunda Mustafa Cengiz Galatasaray Kulübü'nün yeni başkanı oldu.

  • "Tekrar aynı sözleri söylemek istiyorum; Mevlam neylerse güzel eyler. Her şeyin hayırlısını diliyorum. İlk defa başkanın girdiği bir seçimde diğer aday seçim kazandı. İlk defa 5 sandık sonra geriden gelen bir aday seçimi kazandı. Siz inanın, bir çığır açtınız. Çok teşekkür ederim."

Galatasaray Spor Kulübü’nün Olağanüstü Seçim Genel Kurul Toplantısı’nda oy verme işlemi saat 10.00’da başladı.

Başkan adayları Dursun Özbek ile Mustafa Cengiz’in yarıştığı seçimde üyeler 18 sandıkta oy kullandı. Seçim için oy verme işlemi saat 15.00 itibariyle sona erdi. Seçimde toplam 3 bin 416 kişi oy kullandı.

Galatasaray Lisesi'nde gerçekleştirilen kongrede, birinci sandıkta başkan adaylarından Dursun Özbek'e 68, Mustafa Cengiz'e 56 oy çıktı. Toplam 127 oyun kullanıldığı sandıkta, 3 oyun ise geçersiz sayıldığı aktarıldı.

Toplam 162 oyun kullanıldığı 2.sandıkta ise Dursun Özbek'e 96, Mustafa Cengiz'e ise 68 oy çıktı. Adayların toplam oyları ise şu şekilde oluştu:

SONUÇLAR

  • 18 sandığın 17'si açıldı ve Mustafa Cengiz seçimi önde götürüyor.
  • Açılan sandık sayısı: 16

  • Mustafa Cengiz: 1578

  • Dursun Özbek: 1432