Galatasaray'da Batshuayi sesleri

Michy Batshuayi maçtan önce ısınırken gülerken objektiflere yakalanıyor.
Michy Batshuayi maçtan önce ısınırken gülerken objektiflere yakalanıyor.

La Liga ekiplerinden Valencia forması giyen Michy Batshuayi’nin ismi Galatasaray’la anılıyor. Eren Derdiyok’la yollarını ayıracak olan sarı kırmızılı ekip, Garry Rodrigues’in transferinden gelen parayla Batshuayi’yi kadrosuna katmayı hedefliyor.

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Galatasaray, 10.2 milyon avro bonservis bedeli karşılığında Suudi Arabistan ekibi Al Ittihad’a satılan Garry Rodrigues’ten gelen parayla Michy Batshuayi’nin peşine düştü.

TRT Spor’da yer alan habere göre; Galatasaray, Valencia'da kiralık olarak forma giyen ve mutsuz olan Michy Batshuayi için temasa geçti. Konuyla ilgili bilgi aktaran Ersin Düzen, “Galatasaray'ın resmi olarak görüştüğü forvet Batshuayi. Kaynaklarımız güvenilirdir ve resmi görüşmeyi öğrendik” dedi.

  • Bonservisi Chelsea'de bulunan yıldız oyuncu, bu sezonun başında 3 milyon Euro bedelle Valencia'ya kiralanmıştı. Batshuayi'nin yıllık kazancının 4 milyon euro civarında olduğu bildirildi.

Öte yandan Kongo asıllı Belçikalı futbolcu, 2017 yılında halı sahada oynanan bir maçta Galatasaray forması giymişti.

Michy Batshuayi kimdir?

Michy Batshuayi, futbol kariyerine ilk olarak yerel takımlarda başladı ancak 2005 yılında doğduğu kentin büyük takımlarında biri olan Brussels’in alt yapısına geçiş yaptı. Bir sene burada oynadıktan sonra 2006 yılında Anderlecht'e geçiş yaptı. Bir sene de burada oynadı ve 2007 yılında eski takımı Brussels'e geri döndü. 2008 yılında ise Standard Liege'ye transfer olan genç futbolcu, 2011 yılına kadar B takımda genç kategoride yer aldı ve burada gösterdiği başarılı performans sonucunda dönemin teknik direktörü tarafından as takıma çıkartıldı.

İlk sezonunda Standard Liege ile 33 maça çıkıp 9 gol atan futbolcu, kariyerinin ilk Avrupa karşılaşmalarına çıktı. Bir sonraki sezonda da başarılı performansına devam eden Michy Batshuayi, 2013-2014 sezonunda kariyer rekorunu kırdı ve 49 maça çıkıp 26 kez fileleri havalandırma başarısı gösterdi.

Başarılı performansı ile birçok Avrupa kulübünün dikkatini çekti ve Michy Batshuayi, 2014-2015 sezonunda yolunu Fransa'ya çevirdi ve 6 Milyon bonservis bedeli karşılığında Marsilya'ya transfer oldu. İlk sezonunda Fransa 1. Ligi'nde 28 maça çıkıp 10 kez gol atmabaşarısı gösterdi. Michy Batshuayi, 2015-2016 sezonu itibariyle kariyerine Marsilya forması altında devam etmektedir.

Bu gönderiyi Instagram'da gör

🕶🔥 H O L I D A Y S 🦇 #MB #Batsman 📸 @rorodezign

Michy Batshuayi (@mbatshuayi)'in paylaştığı bir gönderi ()