Galatasaray'da bir numaralı aday belli oldu

Marco Rose
Marco Rose

Galatasaray'da başkan seçilen Dursun Özbek, ekibini kurarak çalışmalarına hız verdi. Sarı-kırmızılı yönetici, Eşref Hamamcıoğlu'nun da gündeminde olan Marco Rose'u 1 numaralı teknik direktör adayı ilan etti.

Galatasaray'da beklenen seçim gerçekleşti ve yeni başkan seçildi. Dursun Özbek'in başa gelmesiyle beraber sarı-kırmızılı takımda çalışmalar hız kazandı.

Şu anda Galatasaray taraftarlarının en merak ettiği konuların başında teknik direktörün kim olacağı sorusu varken, Türkiye gündemine büyük bir iddia düştü.

Galatasaray'ın gündemine Okan Buruk,Marcelo Gallardo, De Zerbi, Igor Tudor gibi isimler gelirken Sportif Direktör olarak düşünülen Cenk Ergün'ün, geçen hafta Alman Marco Roseile temasta bulunduğu belirtildi.

Marco Rose kimdir?

45 yaşındaki Rose son olarak Bundesliga ekiplerinden Borussia Dortmund'da görev yapmıştı. Kariyerinin en önemli başarılarını Avusturya ekibi Red Bull Salzburg'da yaşayan Alman teknik adam, iki lig ve bir kupa şampiyonluğu kazandı.

Borussia Mönchengladbach'ta da görev yapan Rose, geride kalan sezonda Borussia Dortmund ile Bundesliga'yı 2. sırada bitirdi.