Galatasaray'da kaos var!

Galatasaray'da yönetim ve Fatih Terim arasındaki savaşa UltrAslan da dahil oldu.
Galatasaray'da yönetim ve Fatih Terim arasındaki savaşa UltrAslan da dahil oldu.

Galatasaray’da teknik direktör Fatih Terim ile yönetim arasında tabiri caizse bir ‘soğuk savaş’ var. Taraftar grubu UltrAslan da bu savaşa dahil olunca Fatih Terim’den ayrılık sinyali geldi.

Galatasaray, sezon başında Fatih Terim’in istediği gibi kadroyu güçlendiremedi. Onyekuru, Lemina ve Seri’nin yerleri dolmadı. Fatih Terim de ara ara bu konudan rahatsızlığını dile getirdi. Ligdeki son Gençlerbirliği galibiyetinden sonra ise Terim hiç alışılmadık türden bir şey yaptı: Transfer listesini açıkladı.

Tecrübeli teknik direktör, Başakşehir’den İrfan Can ile Visca, Monaco’dan Onyekuru ve Mısır’ın Zamalek kulübünden Mostafa Mohammed’in listelerinde olduğunu ve bu oyuncuları istediğini söyledi.

Transfer açıklaması şaşırttı

Bu açıklama, başta Galatasaray yönetimi olmak üzere spor kamuoyunu oldukça şaşırttı. Çünkü sarı-kırmızılıların transfer yapmak için yaklaşık 1 milyon € transfer bütçesi bulunuyor ve 4 futbolcunun maliyeti de deyim yerindeyse el yakan cinsten. Çoğu kişiye göre bu açıklama, yönetimi taraftarın önüne atmak oluyordu.

Daha sonra olaya kulüp politikalarında bir hayli etkili olduğu bilinen UltrAslan dahil oldu. Taraftar grubu, İrfancan ve Visca transferleri için Başakşehir Başkanı Göksel Gümüşdağ ile görüşülmemesini istedi. Daha önce hep Fatih Terim’in tarafında yer alan UltrAslan’ın bu tavrı, bu kez yönetimin yanında yer aldıkları şeklinde yorumlandı.

“Bugün kendimi yalnız hissettim”

Fatih Terim, bu kez kupada tur atladıkları Yeni Malatyaspor maçından sonraki açıklamalarıyla gündem oldu. Tecrübeli çalıştırıcı, kendini yalnız hissettiğini ve mayıs ayında hem sözünün hem kontratının bittiğini söyleyerek sezon sonu için ayrılık sinyali verdi.

  • Yönetimle bir görüşmem olmadı. Malumu ilan ettim. Herkes konuşurken, ben de açıkladım. Transferi herkes yazarken bir şey yok, ben söyleyince mi sorun? Bugün derin bir yalnızlık hissettim.

Fatih Terim ayrıca “Kişilere, gruplara değil; Galatasaray’a sözüm var” diyerek de UltrAslan’ın açıklamasına tepki gösterdi.

Fatih Terim’in bu sözlerinden sonra Galatasaraylı futbolcular da UltrAslan’a karşı tavır aldı. Başta kaptan Arda Turan olmak üzere, Belhanda, Emre Kılınç, Taylan, Muslera, Oğulcan ve Falcao, sosyal medyada UltrAslan’ı takibi bıraktı. Sarı-kırmızılı taraftarlar da sosyal medyada UltrAslan'a tepki göstererek Terim'in tarafında yer aldıklarını belirten paylaşımlar yaptılar.

Şimdi ne olacak?

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, camiada yaşananlarla ilgili bugün saat 14.00’te basın toplantısı düzenleyecek. Cengiz’in, taraftarları karşısına almamak için Terim’e zeytin dalı uzatması ve yapıcı bir konuşma yapması bekleniyor.