Galatasaray’da Konoplyanka gerçeği

​Galatasaray’da Konoplyanka gerçeği
​Galatasaray’da Konoplyanka gerçeği

Ukrayna’nın Türkiye’yi mağlup ettiği karşılaşmada dikkatleri üzerine çeken Yevgen Konoplyanka’nın Galatasaray’ın kapısından döndüğü ortaya çıktı.

Ukrayna’nın 2018 Dünya Kupası elemelerinde önceki akşam Türkiye’yi 2-0 yendiği maçta futboluyla dikkatleri üzerine çeken Yevgen Konoplyanka’nın, Galatasaray’a transferinin son anda gerçekleşmediği ortaya çıktı.

Yıldız futbolcunun Schalke’de geçen sezon Teknik Direktör Markus Weinzierl ile büyük sorunlar yaşaması üzerine ayrılma kararı aldığı ve sarı-kırmızılıların teklifini kabul ettiği belirlendi. Alman ekibinin 12,5 milyon euroluk satın alma opsiyonunu kullanarak bonservisiyle transfer ettiği Konoplyanka için ayrılık rüzgarları eserken yaşanan teknik direktör değişikliğinin ardından 28 yaşındaki futbolcunun kalmasına karar verildiği belirtildi.

Domenico Tedesco’nun göreve gelmesinin ardından Galatasaraylı yetkililerle görüşen Konoplyanka’nın, “Teknik direktör değişikliği olmasa sizi tercih edecektim” dediği ve karşılıklı anlayışla konunun kapandığı ifade edildi.

Ukraynalı futbolcu 2015’te Dnipro’dan bonservissiz şekilde ayrılırken de Galatasaray’ın gündemine gelmiş ama dönemin teknik direktörü Hamza Hamzaoğlu bu futbolcuya sıcak bakmamıştı.

(Kaynak: Milliyet)