Galatasaray'dan giden iflah olmuyor

Galatasaray'dan giden iflah olmuyor!
Galatasaray'dan giden iflah olmuyor!

Galatasaray sezon başında başarıyla uyguladığı transfer politikasıyla sil baştan bir kadro oluşturdu. Takıma yeni gelenlerle havası tamamen değişen Galatasaray'da, ayrılanların hali ise içler acısı durumda.

Galatasaray yönetimi, yaz aylarında yaptığı transfer harekatıyla takımı tamamen revize ederken takımdan birçok isim gönderdi.

Yeni gelen isimleri çoşkulu bir şekilde karşılayan sarı kırmızılı camiada gidenler ise takımdan sessiz bir şekilde ayrıldı.

Peki Galatasaray'dan giden oyuncularne halde, forma şansı bulabiliyorlar mı, yeni takımlarına adapte olabildiler mi?

Wesley Sneijder - Nice

                                    
                                    
                                    Galatasaray'dan istenmeyen adam olarak gönderilen Sneijder, geçen sezon takımın başına getirilen Tudor ile bir türlü anlaşamadı. Sezon başında takımda köklü bir değişim planlayan Hırvat teknik adam, Hollandalı yıldızın yeni oluşturulacak takımın planlamasında yer almadığını yönetime iletti. Bunun üzerine Snijder'i İstanbul'a çağıran yönetim, yıldız oyuncuyla görüştükten sonra yolları ayırdı. Galatasaray'dan ayrıldıktan sonra serbest kalan Sneijder, büyük beklentilerle Ligue 1 ekibi Nice tarafından bedelsiz bir şekilde transfer edildi. Fransız kulüp yıldız oyuncuyla 1+1 yıllık sözleme imzaladı. Geçen sezon Galatasaray'ın dalgalı lig performansına rağmen oynadığı oyunla dikkat çeken 33 yaşındaki oyuncu, 33 maçta 5 gol 17 asistle 22 gole direk katkı sağladı.Yıldız oyuncu Nice'te henüz beklenen performansı gösterebilmiş değil. Ligue 1'de 12 hafta geçmesine rağmen yalnızca 4 maçta forma giyen Sneijder, takımına ne gol ne de asist olarak katkı sağlayabildi. Ayrıca Senijder, Nice forması altında attığı tek golü Avrupa Ligi müsabakalarında kaydedebildi.
Wesley Sneijder - Nice Galatasaray'dan istenmeyen adam olarak gönderilen Sneijder, geçen sezon takımın başına getirilen Tudor ile bir türlü anlaşamadı. Sezon başında takımda köklü bir değişim planlayan Hırvat teknik adam, Hollandalı yıldızın yeni oluşturulacak takımın planlamasında yer almadığını yönetime iletti. Bunun üzerine Snijder'i İstanbul'a çağıran yönetim, yıldız oyuncuyla görüştükten sonra yolları ayırdı. Galatasaray'dan ayrıldıktan sonra serbest kalan Sneijder, büyük beklentilerle Ligue 1 ekibi Nice tarafından bedelsiz bir şekilde transfer edildi. Fransız kulüp yıldız oyuncuyla 1+1 yıllık sözleme imzaladı. Geçen sezon Galatasaray'ın dalgalı lig performansına rağmen oynadığı oyunla dikkat çeken 33 yaşındaki oyuncu, 33 maçta 5 gol 17 asistle 22 gole direk katkı sağladı.Yıldız oyuncu Nice'te henüz beklenen performansı gösterebilmiş değil. Ligue 1'de 12 hafta geçmesine rağmen yalnızca 4 maçta forma giyen Sneijder, takımına ne gol ne de asist olarak katkı sağlayabildi. Ayrıca Senijder, Nice forması altında attığı tek golü Avrupa Ligi müsabakalarında kaydedebildi.
Bruma - RB Leipzig

                                    
                                    
                                    Galatasaray'ın geçtiğimiz sezon sergilediği kötü oyunun yanında performansı dikkat çeken oyunculardan bir diğeri de Bruma'ydı. Galatasaray onu yıllar önce büyük umutlarla transfer etmiş ancak birkaç yıl sonra istediği verime ulaşabilmişti.Genç Portekizli, geçen sezon ortaya koyduğu oyunla Galatasaray'ı sırtlayan oyunculardan biriydi; fakat yeni hocası Tudor ve onun kuralları ile yıldızı bir türlü barışmadı. Bruma'nın disiplinsiz davranışlarından rahatsız olan ve takımdaki ipleri eline almak isteyen Tudor, genç oyuncuyu takımda düşünmediğini sezon başında yönetime iletti. Bunun ardından durumu değerlendiren yönetim, yeni transferlere kaynak oluşturmak için Bruma'yı satmaya karar verdi. Portekizli genç yıldız RB Leipzig ile 5 yıllık anlaşma sağladı. Bundesliga ekibi Bruma için Galatasaray'a 12.5 milyon avro bonservis verdi.Leipzig'in büyük beklentilerle renklerine bağladığı Bruma, henüz Bundesliga ekibinin beklentilerini karşılayabilmiş değil. Geçen sezon Galatasaray'da 37 maçta 11 gol 9 asist ile 20 gole direk katkı sağlayan Portekizli genç yıldız, bu sezon çıktığı 13 karşılaşmada takımına sadece 1 gol 1 asistlik katkı sağlayabildi. Ayrıca Bruma ilk 11'de düzenli olarak forma şansı bulamıyor.
Bruma - RB Leipzig Galatasaray'ın geçtiğimiz sezon sergilediği kötü oyunun yanında performansı dikkat çeken oyunculardan bir diğeri de Bruma'ydı. Galatasaray onu yıllar önce büyük umutlarla transfer etmiş ancak birkaç yıl sonra istediği verime ulaşabilmişti.Genç Portekizli, geçen sezon ortaya koyduğu oyunla Galatasaray'ı sırtlayan oyunculardan biriydi; fakat yeni hocası Tudor ve onun kuralları ile yıldızı bir türlü barışmadı. Bruma'nın disiplinsiz davranışlarından rahatsız olan ve takımdaki ipleri eline almak isteyen Tudor, genç oyuncuyu takımda düşünmediğini sezon başında yönetime iletti. Bunun ardından durumu değerlendiren yönetim, yeni transferlere kaynak oluşturmak için Bruma'yı satmaya karar verdi. Portekizli genç yıldız RB Leipzig ile 5 yıllık anlaşma sağladı. Bundesliga ekibi Bruma için Galatasaray'a 12.5 milyon avro bonservis verdi.Leipzig'in büyük beklentilerle renklerine bağladığı Bruma, henüz Bundesliga ekibinin beklentilerini karşılayabilmiş değil. Geçen sezon Galatasaray'da 37 maçta 11 gol 9 asist ile 20 gole direk katkı sağlayan Portekizli genç yıldız, bu sezon çıktığı 13 karşılaşmada takımına sadece 1 gol 1 asistlik katkı sağlayabildi. Ayrıca Bruma ilk 11'de düzenli olarak forma şansı bulamıyor.
Aurelien Chedjou - Başakşehir

                                    
                                    
                                    Galatasaray'da Ujfalusi'den sonra geriden oyun kurma        özelliği ile dikkat çeken Chedjou, Galatasaray yönetimi sözleşme yenilemeyince sezon sonunda serbest kaldı. Bu fırsatı kaçırmayan geçen sezonun flaş ekibi Başakşehir, Kamerunlu stoperi bedelsiz olarak kadrosuna kattı. Başakşehir'in sezon başı kampına katılan deneyimli oyuncu, ciddi bir sakatlık geçirdi ve hala yeşil sahalara dönemedi.
Aurelien Chedjou - Başakşehir Galatasaray'da Ujfalusi'den sonra geriden oyun kurma özelliği ile dikkat çeken Chedjou, Galatasaray yönetimi sözleşme yenilemeyince sezon sonunda serbest kaldı. Bu fırsatı kaçırmayan geçen sezonun flaş ekibi Başakşehir, Kamerunlu stoperi bedelsiz olarak kadrosuna kattı. Başakşehir'in sezon başı kampına katılan deneyimli oyuncu, ciddi bir sakatlık geçirdi ve hala yeşil sahalara dönemedi.
Lionel Carole - Sevilla

                                    
                                    
                                    Sarı-kırmızılı ekibin büyük umutlarla Fransa 2. Ligi'nden transfer edilen genç Fransız, Galatasaray'da beklentileri karşılayamadı. Sol bek pozisyonunda oynayan Carole hücum yönüyle dikkat çekti; fakat geride bıraktığı boşluklar ve basit savunma hataları nedeniyle sık sık eleştirilere maruz kaldı. Tudor'un yeni kadro planlamasında yedekte düşünülen oyuncuya, transfer sezonun sonlarına doğru Sevilla'dan kiralama teklifi gelince Galatasaray yönetimi hiç düşünmeden teklifi kabul etti. Genç Fransız 350.000 avro bedelle Sevilla'ya kiralandı ve İspanya'nın yolunu tuttu. Fakat burada da forma şansı bulamayan 26 yaşındaki Carole toplam 6 karşılaşmaya çıkarken henüz gole direk katkısı olmadı.  Galatasaray'da oynadığı dönemde ise 31 karşılaşmada forma terleten Carole, 3 asist 1 gol ile takımına katkı sağlamıştı.
Lionel Carole - Sevilla Sarı-kırmızılı ekibin büyük umutlarla Fransa 2. Ligi'nden transfer edilen genç Fransız, Galatasaray'da beklentileri karşılayamadı. Sol bek pozisyonunda oynayan Carole hücum yönüyle dikkat çekti; fakat geride bıraktığı boşluklar ve basit savunma hataları nedeniyle sık sık eleştirilere maruz kaldı. Tudor'un yeni kadro planlamasında yedekte düşünülen oyuncuya, transfer sezonun sonlarına doğru Sevilla'dan kiralama teklifi gelince Galatasaray yönetimi hiç düşünmeden teklifi kabul etti. Genç Fransız 350.000 avro bedelle Sevilla'ya kiralandı ve İspanya'nın yolunu tuttu. Fakat burada da forma şansı bulamayan 26 yaşındaki Carole toplam 6 karşılaşmaya çıkarken henüz gole direk katkısı olmadı. Galatasaray'da oynadığı dönemde ise 31 karşılaşmada forma terleten Carole, 3 asist 1 gol ile takımına katkı sağlamıştı.
Semih Kaya - Sparta Prag

                                    
                                    
                                    Ujfalusi ile savunmada oynadığı dönemde yıldızı parlayan Semih Kaya'nın sonraki Galatasaray kariyeri ise o kadar parlak geçmedi. Zaman zaman forma şansı bulan Semih, sezon sonunda takımdaki kabuk değişimine kurban giden bir diğer isimdi.Geçen sezon 27 maçta forma giyen oyuncu, bu sezon ise transfer olduğu Sparta Prag'da sadece bir Avrupa Ligi karşılaşmasında forma şansı bulabildi.
Semih Kaya - Sparta Prag Ujfalusi ile savunmada oynadığı dönemde yıldızı parlayan Semih Kaya'nın sonraki Galatasaray kariyeri ise o kadar parlak geçmedi. Zaman zaman forma şansı bulan Semih, sezon sonunda takımdaki kabuk değişimine kurban giden bir diğer isimdi.Geçen sezon 27 maçta forma giyen oyuncu, bu sezon ise transfer olduğu Sparta Prag'da sadece bir Avrupa Ligi karşılaşmasında forma şansı bulabildi.
Cenk Gönen - Malaga

                                    
                                    
                                    Sarı-kırmızılı ekibin Beşiktaş'tan Muslera'ya yedek olması için transfer ettiği Cenk Gönen, formayı Muslera'dan kapamadı.Galatasaray forma giydiği dönemde lig maçlarında hiç şans yakalayamayan Cenk, sadece 8 Türkiye Kupası maçında forma giyebildi.Sezon sonunda Galatasaray'dan da ayrılan Cenk Gönen Malaga ile 3 yıllık anlaşma sağladı. La Liga ekibi Galatasaray'a bu transfer içinde 200.000 avro ödedi.29 yaşındaki kaleci La Liga'da 12 hafta geçmiş olmasına rağmen henüz forma şansı bulabilmiş değil. Üstüne üstlük forma giydiği bir hazırlık maçında ise çok büyük bir hata sonrasında gol yiyen Cenk, yakaladığı forma şansını kötüye kullandı.
Cenk Gönen - Malaga Sarı-kırmızılı ekibin Beşiktaş'tan Muslera'ya yedek olması için transfer ettiği Cenk Gönen, formayı Muslera'dan kapamadı.Galatasaray forma giydiği dönemde lig maçlarında hiç şans yakalayamayan Cenk, sadece 8 Türkiye Kupası maçında forma giyebildi.Sezon sonunda Galatasaray'dan da ayrılan Cenk Gönen Malaga ile 3 yıllık anlaşma sağladı. La Liga ekibi Galatasaray'a bu transfer içinde 200.000 avro ödedi.29 yaşındaki kaleci La Liga'da 12 hafta geçmiş olmasına rağmen henüz forma şansı bulabilmiş değil. Üstüne üstlük forma giydiği bir hazırlık maçında ise çok büyük bir hata sonrasında gol yiyen Cenk, yakaladığı forma şansını kötüye kullandı.
Luis Cavanda - Standard Liege

                                    
                                    
                                    Galatasaray'a Trabzonspor'dan gelen Belçikalının, Galatasaray performansı "bir varmış bir yokmuş" misaliydi. Cavanda sarı-kırmızılı ekipte geçen sezon ligde sadece 7 maçta forma giyebildi. Sezon başında ülkesinin takımlarından Standard Liege'e transfer olan Cavanda, burada yalnızca 7 maçta forma şansı buldu.
Luis Cavanda - Standard Liege Galatasaray'a Trabzonspor'dan gelen Belçikalının, Galatasaray performansı "bir varmış bir yokmuş" misaliydi. Cavanda sarı-kırmızılı ekipte geçen sezon ligde sadece 7 maçta forma giyebildi. Sezon başında ülkesinin takımlarından Standard Liege'e transfer olan Cavanda, burada yalnızca 7 maçta forma şansı buldu.
BONUS: Sabri Sarıoğlu-Göztepe

                                    
                                    
                                    Galatasaray kariyeri boyunca sürekli eleştirilere maruz kalan Sabri, Galatasaray'dan geçen sezon sonunda ayrıldıktan sonra en istikrarlı performansı gösteren oyuncu olarak dikkat çekti.Galatasaray yıllarında ise sağ beki, yapılan onca transfere rağmen kimseye kaptırmaması bir diğer ilginç durumdu.
BONUS: Sabri Sarıoğlu-Göztepe Galatasaray kariyeri boyunca sürekli eleştirilere maruz kalan Sabri, Galatasaray'dan geçen sezon sonunda ayrıldıktan sonra en istikrarlı performansı gösteren oyuncu olarak dikkat çekti.Galatasaray yıllarında ise sağ beki, yapılan onca transfere rağmen kimseye kaptırmaması bir diğer ilginç durumdu.