Galatasaray'dan TFF'ye tarihi 'ödeme'

​Galatasaray'dan TFF'ye tarihi 'ödeme'
​Galatasaray'dan TFF'ye tarihi 'ödeme'

Geçtiğimiz hafta Galatasaray'ın Kasımpaşa karşılaşması sonrası Twitter'da Halis Özkahya'nın görselini kullanarak yaptığı paylaşıma PFDK'dan 100 bin TL ceza verildi. Emsal niteliği taşıyan bu karar Galatasaray camiasından tepki çekti. Spor medyasının da gündemine oturan bu cezanın ödemesi için ortaya ilginç bir fikir ortaya atıldı.

Galatasaray'ın geçtiğimiz hafta Kasımpaşa deplasmanından 2-1 mağlup ayrılmasının ardından Halis Özkahya'nın kararları çok konuşulmuş, karşılaşma sonrasında sarı kırmızılı kulübün Twitter hesabından maç sonu paylaşımı için tecrübeli hakemin görüntüsü kullanılmıştı.

Dün bu paylaşıma PFDK'dan emsal niteliğinde karar çıktı ve ceza verildi. Verilen 100 bin TL'lik cezanın ardından sosyal medyada oldukça ilginç bir ödeme fikri ortaya atıldı.

Süper Lig'in 22. haftasında Galatasaray'ın Kasımpaşa mağlubiyeti sonrasında Twitter'da yaptığı maç sonu paylaşımında Halis Özkahya'nın görseli kullanılmış, bu paylaşım sosyal medyada kısa sürede olay olmuştu.

Bu olayın ardından TFF'nin nasıl bir tepki vereceği merakla beklenirken, dün açıklanan PFDK kararlarında Galatasaray'a bu paylaşımdan dolayı 100 bin TL para cezası verilmişti.

PFDK'nın bu kararından sonra sarı kırmızılı camiada çıkan karara tepki büyük oldu. Cezaya anlam veremeyen taraftarlar sosyal medyada, cezanın ödeme şekli için oldukça ilginç bir fikir ortaya attı.

Bu akşam Bursaspor'u Türk Telekom Stadyumu'nda ağırlayacak Galatasaray'da, stadın taraftar girişleri kumbara koyulması ve biriktirilen bozuk paralarla TFF'den gelen 100 bin TL'lik para cezasının ödenmesi fikri ortaya atıldı. Ayrıca bazı taraftarların, toplanan bozuk paraların kamyonlarla TFF'ye taşınması düşüncesi de dikkat çekti.

Taraftarlar sosyal medyadan bu olay için organize olurken, bu fikre henüz kulüpten bir yanıt gelmedi.