Galatasaray’ı eleyen Östersunds’u uçuran kahraman

​Galatasaray’ı eleyen Östersunds’u uçuran kahraman
​Galatasaray’ı eleyen Östersunds’u uçuran kahraman

UEFA Avrupa Ligi’nde ikinci tura kalan İsveç ekibi Östersunds’u başarıya taşıyan Kültür Antrenörü Karin Wahlen, işin sırrını açıkladı.

Östersunds ismini birçok futbolsever sezon başında öğrendi. İsveç ekibi sezon başında Galatasaray’ın Avrupa umutlarını suya düşürdü. Bu küçük takımın başarısı ise Avrupa’nın gündemine yerleşti. Peki, ama neden?

Büyük başarı

Östersunds UEFA Avrupa Ligi’nde ikinci tura yükseldi. Sezon başında Galatasaray’ı eleyerek dikkatleri üzerine çeken sürpriz takım, PAOK, Zorya ve Hertha Berlin gibi ekipleri de geçerek tarih yazdı, beş yıl önce İsveç 4. ligindeyken şimdi Avrupa’nın konuştuğu takım oldu.

Östersunds, perşembe akşamı deplasmanda Herta Berlin ile 1-1 berabere kaldı.
Östersunds, perşembe akşamı deplasmanda Herta Berlin ile 1-1 berabere kaldı.

Skorer’in haberine göre; kırmızı-siyahlılar başarıyı kültür devrimiyle yakaladı. Karin Wahlen kültür antrenörü olarak 2011’de göreve başladığında, bu dünyada bir ilkti. Futbol dışı çalışma metotları üreten Wahlen, okuma-yazma, resim yapma, dans ve tiyatro gibi ‘kültürel antrenmanları’ ajandaya ekledi.

Kültür devrimi

Tarihi başarının altında imzası bulunan Wahlen, yaptığı açıklamada başarının sırrını şu sözlerle anlattı:

Tüm bunları yapmaktaki amacımız nihai olarak maçları kazanan, daha başarılı bir takım yaratmaktı. Kültür aktiviteleri kişiyi daha cesur yapar, özgüvenini yükseltir ve kendisini daha iyi ifade etmesini sağlar. Oyuncular zaman içinde bu becerileri sahaya yansıttı, takım iyi sonuçlar almaya başladı. Kültür antrenmanları bizim için artık, futbol idmanı kadar sıradan bir hale geldi.