Galatasaray'ı Gomis sırtladı

Galatasaray'ı Gomis sırtladı
Galatasaray'ı Gomis sırtladı

Galatasaray Atiker Konyaspor’u deplasmanda 0-2yenerek 22 puana yükseldi ve yenilgisiz liderliğinidevam ettirdi. Atiker Konyaspor-Galatasaray maç özetini haberimizde bulabilirsiniz.

Süper Lig'de zirvede yer alan Galatasaray, Atiker Konyaspor deplasmanında 3 puana uzandı. İlk yarısında tutuk bir görüntü sergilediği mücadeleyi Gomis'in golleriyle kazanan Aslan, peş peşe 4. galibiyetini aldı ve Fenerbahçe ile yapacağı derbi öncesinde moral depoladı.

Galatasaray bu sonuçla puanını 22’ye yükseltti ve en yakın rakipleri Başakşehir ve Göztepe ile arasındaki puan farkı 6 oldu.

Galatasaray’ın Beşiktaş ile arasındaki puan farkı ise 8.

MAÇTAN DAKİKALAR

⚽77.dakikada Gomis'in penaltıdan attığı golle Galatasaray 0-2 öne geçti.

⚽Maçın 53.dakikasında Gomis Galatasaray'ı 0-1 öne geçirdi.

İkinci yarı başladı.

Galatasaray'da 32. dakikada Rodrigues'in yerine Selçuk İnan oyuna girdi.

Galatasaray bu sezon ilk kez bir maçın ilk 30 dakikasında isabetli şut çekemedi. (Opta)

İLK 11'LER

ATİKER KONYASPOR: Serkan-Skubic, Ali Turan, Filipovic, Ömer Ali-Jönsson, Bourabia-Milosevic, Musa, Fofana-Eze

GALATASARAY: Muslera-Mariano, Maicon, Denayer, Latovlevici-Ndiaye, Fernando-Rodrigues, Belhanda, Feghouli-Gomis

Galatasaray Türk Futbol Tarihinde bir ilki gerçekleştirerek sahaya 11 yabancı futbolcuyla çıkıyor.

GALATASARAY PUAN KAYBETMEK İSTEMİYOR

7 maçta aldığı 6 galibiyet 1 beraberlikle sezona muhteşem bir başlangıç yapan ve liderlik koltuğunda oturan Galatasaray'da keyifler yerinde.

Oynadığı futbol ve gösterdiği performansla hem taraftarlarını memnun eden hem de otoritelerden tam not alan Galatasaray, Milli maç arasını da iyi değerlendirdi.

Karabükspor maçından sonra takıma sadece 2 gün izin veren Hırvat teknik adam Igor Tudor, oyuncuların ekstra 1 gün izin isteğini, zorlu bir fikstür sürecine girdiklerini sebep göstererek reddetti.

Tudor'un Atiker Konyaspor maçı öncesi oyuncularını çok kez uyardığı, Fenerbahçe ve Trabzonspor maçları öncesi puan kaybı istemediği gelen haberler arasında.

GALATASARAY LİGDE 11 MAÇTIR YENİLMİYOR

Galatasaray ligde çıktığı son 11 maçı kaybetmedi. Geçtiğimiz sezonun 30. haftasından bu yana 11 maça çıkan Sarı-Kırmızılı ekip, bu maçlarda 10 galibiyet ve 1 beraberlik elde etti.

Son olarak geçen sezonun 30. Haftasında Kasımpaşa’ya 3-1 mağlup olan Galatasaray, sonrasında çıktığı 7 maçı da kazandı. Galatasaray tek beraberliğini ise bu sezonun 4. haftasında Antalyaspor deplasmanında aldı.

GALATASARAY İLE KONYASPOR ARASINDAKİ 33.RANDEVU

Galatasaray ile Atiker Konyaspor bu akşamki maçla birlikte lig tarihinde 33.kez karşı karşıya gelecekler. Bugüne kadar geride kalan 32 maçtan 25’ini Galatasaray, 2’sini ise Konyaspor kazandı. 5 karşılaşma ise berabere bitti.

32 maçta Galatasaray 66 gol atarken, Konyaspor ise 18 gol attı. Geçen sezonki iki maçı da Galatasaray içerde 2-1 ve deplasmanda 0-1’lik skorlarla kazandı.

Galatasaray’ı ligde 21 maçtır yenemeyen Konyaspor 14 yıldır galibiyete hasret. Galatasaray’ı son olarak 2003-2004 sezonundaki maçta kendi sahasında 1-0 yenen Konyaspor, daha sonra yapılan 21 maçta 17 mağlubiyet ve 4 beraberlik aldı.

Konya’daki maçlarda ise Galatasaray galibiyetlerde 11-2 önde bulunuyor. 2007-2008 sezonunda seyircisiz oynanan ve Galatasaray’ın 6-0 kazandığı maç, iki takım arasındaki en farklı skor olarak kayıtlara geçti.

SERDAR AZİZ SARI KART SINIRINDA

Galatasaray’da Atiker Konyaspor maçı öncesi Serdar Aziz sarı kart sınırında bulunuyor. Bu sezın Sivasspor, Kasımpaşa ve Bursaspor maçlarında sarı kart gören Serdar Aziz, Konyaspor karşısında da sarı kart görmesi durumunda cezalı duruma düşecek ve gelecek hafta oynanacak Fenerbahçe derbisinde forma giyemeyecek.