Galatasaray'ın 4.transferi 'içeriden biri'

Emre Akbaba geçen sezon Rizespor maçında sakatlanarak sezonu kapatmıştı.
Emre Akbaba geçen sezon Rizespor maçında sakatlanarak sezonu kapatmıştı.

Galatasaray'ın devre arası kampında Fatih Terim hem Linnes'i hem de Emre Akbaba'yı kazandı. Boldrin'in ve Emre'nin iki sol ayak olarak attıkları güzel gollerin yanı sıra Rize'nin de Galatasaray'ın da oyun tempoları, mücadele anlayışları ideale yakın olmasa da izleyenlere keyif verdi.

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, 8 ay sonra sahalara geri dönen Emre Akbaba'yı Çaykur Rizespor maçında kaptan olarak sahaya sürdü.

Emre Akbaba 88. dakikada yerini Adem Büyük'e bıraktı.
Emre Akbaba 88. dakikada yerini Adem Büyük'e bıraktı.

Tecrübeli teknik adam, Çaykur Rizespor maçında daha önce Muslera ile Selçuk'un forma giymediği maçlarda kaptanlık görevini verdiği Donk'un yerine Emre Akbaba'yı tercih etti.

Özellikle Emre Akbaba'nın kaptan çıktığı maçta ortaya koyduğu oyun, oyun aklı, mücadele kalitesi yeniden doğuşunun işaretiydi.

Bu arada Fatih Terim, sezon başında lisansı çıkarılmayan ve kadroda yer almayan Martin Linnes'i de ikinci yarı için Türkiye Futbol Federasyonuna isminin bildirilmesiyle Çaykur Rizespor müsabakasında ilk 11'de sahaya sürdü.

 Martin Linnes 90 dakika görev yaptı.

Linnes'in dönüşü Galatasaray'ın hücumlarına hız katacaktır. Norveçli oyuncu yaptığı bindirmelerle Galatasaray'ın hücumda çoğalmasına da destek olacaktır.