Galatasaray'ın bek operasyonu: Devlerin peşinden koştuğu yıldız adayı Cimbom'a çok yakın

​Galatasaray'ın bek operasyonu: Devlerin peşinden koştuğu yıldız adayı Cimbom'a çok yakın
​Galatasaray'ın bek operasyonu: Devlerin peşinden koştuğu yıldız adayı Cimbom'a çok yakın

Yeni sezonun hücum hattını yavaş yavaş kuran Galatasaray, gözünü bek transferine çevirdi. Futbol direktörü Cenk Ergün, İtalya’ya ve Hollanda’ya önümüzdeki günlerde çıkarma yapacak.

Hücum hattını Gomis ve Belhanda gibi isimlerle güçlendiren Galatasaray, şimdi de savunmanın sağ ve sol kanadını güçlendirmek için kolları sıvadı.

Cenk Ergün, bu doğrultuda önümüzdeki günlerde üçüncü Avrupa seferine çıkacak ve ilk durağı Dodo için İtalya olacak. Bonservisi İnter'de bulunan ve Sampdoria ile kiralık anlaşması devam eden 25 yaşındaki Brezilyalı sol bek Dodo'nun, 3.5 milyon Euro gibi bir rakam karşılığında transfer edilmesi hedefleniyor. Menajerler vasıtasıyla yapılan görüşmelerde, sambacı Galatasaray'a sıcak baktığını iletmişti.

Sağ bek için ise, teknik direktör Tudor'un üç aday arasında yaptığı tercih yönetim açısından belirleyici oldu. Juanfran ve Corchia gibi adayların da yer aldığı listeden Ajax'ın 21 yaşındaki sağ beki Tete'yi seçen Hırvat hocanın raporu doğrultusunda, Cenk Ergün'ün ikinci durağı Hollanda olacak.

Galatasaray cephesi bu transferi de maksimum 3 milyon Euro bonservis bedeliyle bitirmek istiyor. Genç yıldızın senelik 2.5 milyon Euro talep etmesi şimdilik olumsuz etki yaratsa da, Sarı-Kırmızılılar'ın bu rakamı 1.5 milyon Euro'ya çekmeye çalıştığı öğrenildi.