Galatasaray'ın çöpe giden 7 milyonu

Galatasaray'ın çöpe giden 7 milyon avrosu!
Galatasaray'ın çöpe giden 7 milyon avrosu!

Galatasaray'ın transfer fiyaskolarından Tarık Çamdal'ın aldığı yıllık ücretler dudak uçuklatıyor. Çamdal, sarı-kırmızılı ekibin sırtında adeta bir kambur olmaya devam ediyor.

Galatasaray'a geldiği günden bu yana sarı-kırmızılı formayı sadece 39 karşılaşmada giyen, bu sezon ise hiçbir karşılaşmada oynayamayan Tarık Çamdal,yıllık kazancı ile sarı-kırmızlı ekibin sırtında adeta kambur gibi duruyor.

26 yaşındaki yıldızın yıllık maaşındaki detay ise 'Yok artık' dedirtiyor. Öyle ki Çamdal'ın yıllık ücreti güncel piyasa değerinden daha yüksek!

SADECE YILLIKLARI 7 MİLYON AVRO

2014 yılında 4 milyon 750 bin avroya Eskişehir'den transfer edilen Tarık Çamdal, kendisini Galatasaray'a bağlayan 5 yıllık sözleşmeye imza atmıştı. 26 yaşındaki oyuncunun sözleşmesindeki detaylar ise şöyle;

5 sezonun her bir sezonunda sırasıyla 1 milyon 177 bin avro, 1 milyon 284 bin avro, 1 milyon 391 bin avro, 1 milyon 498 bin avro ve 1 milyon 605 bin avro sabit transfer ücreti ve oyuncunun ilk 11'e alındığı her karşılaşma için 10 bin avro değişken ücret ödeniyor.

YÜKSELEN DÖVİZDEN DE KAZANIYOR

Çamdal'a avro üzerinden ödenen bedeller TL'ye çevrilerek ödeniyor. Çamdal'ın imza attığı 2014 yılında Eylül ayı ilk haftasında avro 2,83 seviyelerindeyken 2017 yılı Kasım ayı ilk haftasında kur 4,46 olarak karşımıza çıkıyor. Yani Çamdal hem yıllık ücretinden hem de oynayan kurdan paraya para demiyor.

39 MAÇTA 0 GOL, 0 ASİST

14'ü Türkiye Kupası olmak üzere 39 kez sahaya çıkan Çamdal, bu maçlarda takımının gol yollarına hiçbir katkı sağlayamadı. Geçen Sezon ise Eskişehirspor'a kiralanan 26 yaşındaki oyuncu, 28 maça çıkarken sadece 2 asist yapabildi. Bu sezon Galatasaray'a geri dönen oyuncu, Tudor'un da gözüne giremeyince hiçbir resmi maçta formayı terletemedi.

KENDİ DEĞERİNDEN FAZLA KAZANIYOR

Piyasa değeri 1 milyon avro olan Çamdal'ın yıllık ücretinin bonservis bedelinden fazla olması da bir diğer dikkat çeken konu. Çamdal'ın sözleşmesi ise 30 Haziran 2019'da sona eriyor.