Galatasaray'ın görünmez kahramanı: Ryan Donk

33 yaşındaki Ryan Donk, ligde 17 maçta görev aldı.
33 yaşındaki Ryan Donk, ligde 17 maçta görev aldı.

Galatasaray, ligde kıran kırana geçen zirve yarışında zaman zaman inişli çıkışlı grafik sergilemesine rağmen halen şampiyonluğun en güçlü adaylarından biri. Sarı-kırmızılı takımın bu başarısında en önemli rol oynayan isim ise Hollandalı futbolcu Ryan Donk oldu.

Süper Lig'de bu sezon zirveyi uzun süre elinde bulunduran Medipol Başakşehir dün aldığı Göztepe mağlubiyetiyle avantajını yitirdi. Maç eksiği ile liderin 3 puan gerisinde 59 puanda bulunan Galatasaray, Atiker Konyaspor'u mağlup ettiği takdirde zirveyi yeniden ele geçirecek.

Sarı-kırmızılı takım, Başakşehir'le girdiği zirve yarışında İstanbul ekibini takibini sürdürüyor. Bu süreçte zaman zaman takılmalar da yaşasa Fatih Terim'in öğrencileri şu ana kadar olumsuz durumları tolere etmeyi başardı.

Ryan Donk etkisi

Galatasaray'da bu sezon gerek performansıyla gerekse joker oyuncu olmasıyla öne çıkan isim, Hollandalı futbolcu Ryan Donk oldu. Takımın kritik eksiklerinde mevki fark etmeksizin Terim'in görev verdiği isim olan Donk, bu sezon 17 lig maçında bin 108 dakika görev aldı.

  • Hollandalı futbolcu ligin ilk yarısında deplasmanda oynanan ve 0-0 devam eden Antalyaspor maçının son anlarında forvete geçerek takımına 3 puanı getiren golü kaydetmişti.

Ryan Donk, attığı gol sonrası böyle sevinmişti.
Ryan Donk, attığı gol sonrası böyle sevinmişti.

Sarı-kırmızılı takımda orta sahanın en istikrarlı isimlerinden olan Fernando'nun yaşadığı sakatlığın ardından Terim'den formayı alan ve mücadeleci yapısıyla ön plana çıkan Donk, Brezilyalı yıldızın yokluğunu aratmadı.

Ryan Donk son olarak Galatasaray'ın Ziraat Türkiye Kupası yarı final rövanşında karşılaştığı Yeni Malatyaspor maçında Marcao'nun sakatlanmasının ardından stopere geçmişti.

Hollandalı futbolcunun mücadeleci yapısı dikkat çekiyor.
Hollandalı futbolcunun mücadeleci yapısı dikkat çekiyor.

Sözleşmesi uzadı

Teknik direktör Fatih Terim'in güvendiği isimlerden olan tecrübeli orta saha oyuncusunun kontratında yer alan, "2018-2019 futbol sezonunda futbolcu 21 Süper Lig ve UEFA müsabakalarında oynar ise sözleşme bir sezon için kendiliğinden uzayacaktır" maddesi nedeniyle sözleşmesi bir yıl uzadı.

Ryan Donk tüm kulvarlarda bu sezon 31 maça çıkarken, 2 gol attı ve 2 de asist yapma başarısı gösterdi.