Galatasaray'a dünyaca ünlü futbol adamı

Luis Campos, Galatasaray için İstanbul'a geldi.
Luis Campos, Galatasaray için İstanbul'a geldi.

Süper Lig'de son 10 maçta yalnızca 1 galibiyet alan, ligde küme düşme hattıyla arasında sadece 6 puan fark olan ve Türkiye Kupası'nda Denizlispor'a elenen Galatasaray'da dünyaca ünlü bir futbol adamı gündeme geldi.

Ligde alınan kötü sonuçların ardından teknik direktör Fatih Terim ile yolları ayıran ve Domenec Torrent ile anlaşan Galatasaray, sportif direktör olarak da dünyaca ünlü bir isimle anlaşmak üzere: Luis Campos.

Portekizli futbol adamı Luis Campos, sarı-kırmızılılar ile sportif direktörlük görevi için görüşme gerçekleştirmek için İstanbul'a geldi. 57 yaşındaki Campos, yarınki Kasımpaşa maçını da NEF Stadı'nda izleyecek. Campos sportif direktörlüğü kabul etmezse, danışman olarak görev alması konuşulacak.

Luis Campos kimdir?

6 Eylül 1964 yılında Portekiz'in Esposende şehrinde dünyaya geldi.

Campos, 27 yaşında Leiria ile Portekiz'in alt liglerinde koçluk yapmaya başladı ve birkaç amatör takımı ve sonunda Portekiz Primeira Liga'da profesyonel takımları yönetti. Gil Vicente'nin menajeri olarak Campos, Jose Mourinho'nun FC Porto ile 27 maçlık yenilmezlik serisine son verdi. 2012 yılında Campos, Mourinho yönetiminde Real Madrid için keşif ve taktik analisti oldu.

Campos, 2013'ten 2016'ya kadar Monaco'da sportif direktör olarak adını duyurdu. Radamel Falcao, Joao Moutinho, James Rodriguez, Lemar, Benjamin Mendy Fabinho, Anthony Martial, Ricardo Carvalho, Dimitar Berbatov, Bernardo Silva, Tiemoue Bakayoko isimleri keşfetti. 2017 yılında Lille'in sportif direktörü oldu.

18 Aralık 2020'de Lille'den ayrılan Campos, bir süredir Real Madrid Başkanı Florentino Perez'in danışmanı olarak görev yapıyordu.