Manchester United'da kriz bitmiyor!

Manchester United
Manchester United

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Galatasaray'ın rakibi Manchester United, son zamanlarda yıldız futbolcularının skandal olaylarıyla gündemden düşmüyor.

Altyapısından yetişen Mason Greenwood ile ilgili krizi futbolcuyu kiralayarak aşan, Anthony'ye "bir süre takıma dönme" diyen İngiliz ekibi Manchester United, son olarak Jadon Sancho'yu kadro dışı bırakmasıyla gündeme geldi.

Son olarak Nisan 2022'de disiplin ve otoritesiyle öne çıkan 53 yaşındaki Hollandalı teknik adam Erik ten Hag'ı takımın başına getiren Manchester United, Lig Kupası'nı kazanarak ve Premier Lig'i 3. sırada bitirerek hissedilir bir ivme yakalasa da takım içindeki disiplin sorunlarına bir türlü son veremedi.

İlk sorunlu ayrlık Cristiano Ronaldo'dan

Cristiano Ronaldo, eski teknik direktörü Ferguson'un da devreye girmesiyle Manchester United'a transfer oldu.

Erik ten Hag'la ciddi görüş ayrılıkları yaşamaya başlayan, yedek kulübesinde oturmayı kabul etmeyen Ronaldo, 2022 FIFA Dünya Kupası öncesinde kulübü ve teknik direktörü hedef alan röportajının ardından ayrıldığını açıkladı.

Greenwood aklandı ancak geri dönemedi

Tanıkların geri çekilmesi ve yeni delillerin ortaya çıkmasını gerekçe gösteren Kraliyet Savcılığı; Mason Greenwood hakkındaki tecavüz, kontrol edici ve zorlayıcı davranış ve fiili bedensel zarara neden olan saldırı suçlamalarını düşürse de 21 yaşındaki futbolcu takıma geri dönemedi.

  • Kulüp, "karşılıklı anlaşmayla" Greenwood'u İspanyol ekibi Getafe'ye kiraladı ve krizi geçici olarak çözdü.

Greenwood'u geri isteyip istemediğiyle ilgili soruları yanıtlamaktan kaçınan Ten Hag, kulüp yönetimi kararını verdikten sonra "mevcut oyuncularıyla yola devam edeceğini" söyledi.

Greenwood gitti, Anthony krizi patladı

Greenwood'u Getafe'ye gönderen Manchester United, 9 gün sonra yaptığı açıklamayla hakkındaki saldırı iddiaları nedeniyle Brezilyalı yıldızı Anthony'nin bir süre takıma dönmeyeceğini duyurdu.

Manchester United'ın 85,9 milyon sterlin bonservis verdiği, kulübün Paul Pogba'dan sonra ikinci en pahalı transferi durumundaki 23 yaşındaki futbolcu, üç kadın tarafından ortaya atılan ve kendisinin reddettiği iddiaların ardından Brezilya ve Manchester'da soruşturma altında.

Sancho, özür dilemeyince kadro dışı kaldı

73 milyon sterlinlik bonservisiyle kulüp tarihinin 4. en pahalı transferi Jadon Sancho, teknik direktör Erik ten Hag'la yaşadığı gerilimin ardından bir başka krizin öznesi oldu.

Ten Hag'ın Arsenal maçından sonra yaptığı yorumlara sosyal medyadan tepki gösteren Sancho, "Lütfen okuduğunuz her şeye inanmayın. İnsanların tamamen doğru olmayan şeyler söylemesine izin vermeyeceğim. Uzun zamandır günah keçisi oldum, bu adil değil." ifadeleriyle geri adım atmadı.

Kulüp, Ten Hag'dan özür dilemeyi reddeden 23 yaşındaki oyuncunun bireysel antrenman programı uygulamasına karar verdi.