Galatasaray'ın Riva arazisi ihaleye çıktı: 1 Milyar TL'lik teklif

​Galatasaray'ın Riva arazisi ihaleye çıktı: 1 Milyar TL'lik teklif
​Galatasaray'ın Riva arazisi ihaleye çıktı: 1 Milyar TL'lik teklif

Galatasaray’ın İstanbul Riva’daki arsası Emlak Konut öncülüğünde ihaleye çıktı. İhalede 9 firma teklif verdi. En yüksek teklif Dap Yapı'nın sahibi olduğu Eltes İnşaat tarafından verildi. Rakamın 1 milyar TL olduğu ifade edildi.

Mali yapısını düzeltmeye çalışan Galatasaray'ın en büyük umudu durumundaki Riva arsasının ihalesi bugün gerçekleştirildi. Geçtiğimiz yıl imzalanan protokole göre, ihalede ortaya çıkacak arsa bedelinin yüzde 80’i Galatasaray’ın, yüzde 20’si de Emlak Konut'un olacak. Arsanın değeri 388.7 milyon lira olarak açıklanmıştı. Buna göre Galatasaray’ın Riva ve Florya arsaları için en az 508.7 milyon lira gelir elde etmesi bekleniyor.

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, kulübün ocak ayı divan kurulu toplantısında Riva ve Florya arazilerinin değerlendirilmesi konusunda Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı ile yaptıkları anlaşmayla ilgili şunları söylemişti: "Bu proje bir arsa satışı değildir. Emlak Konut, bizim arsalarımızın geliştirilmesi için projeler yapacak. Bizim Emlak Konut ile yaptığımız anlaşma bu projelerin tamama ermesiyle beraber ortaya çıkacak hasılatın karlılığının bölüşülmesine yöneliktir. Bu karlılığın yüzde 80'i Galatasaray'ın, yüzde 20'si Emlak Konut'a aittir."

Özbek, basında arsaların 508 milyon liraya satıldığına yönelik haberlerin olduğunu anlatarak şu açıklamayı yapmıştı: "Bu 508 milyon lira arsalarımızın ekspertiz değeridir. Bizim arsalarımızın Emlak Konut'a satış bedeli değildir. Buraların geliştirilmesiyle beraber orta vadede 1,5 milyar liraya yakın para alacağız."

Riva arazisi için teklif veren dev firmalar ve teklif ettikleri ücretler;