Galatasaray'ın toplam borcu açıklandı

Dün yapılan divan kurulu toplantısında Galatasaray'ın altı ay içinde borç miktarının arttığı belirtilirken ve kulubün net borcu açıklandı.

30 Haziran 2016'da 1 milyar 564 milyon TL borç açıklayan Galatasaray kulübü, dün yapılan divan kurulu toplantısında bu rakamın altı ay içinde 59 milyon TL artarak 1 milyar 623 milyon TL'ya ulaştığını duyurdu

Galatasaray Kulübü'nün 30 Eylül 2016 tarihi itibarıyla toplam borcunun 1 milyar 623 milyon lira olduğu açıklandı. Sarı-kırmızılı kulübün divan kurulu toplantısında, başkan yardımcısı Eşref Alaçayır mali raporlar hakkında bilgi verdi. Alaçayır, 30 Eylül 2016 itibarıyla kulübün toplam borcunun 1 milyar 623 milyon lira, alacaklarının ise 545 milyon lira olduğunu dile getirdi. Alaçayır, konsolide borç alacak farkının ise 1 milyar 78 milyon lira olduğunu kaydetti. Galatasaray kulübünün 30 Haziran 2016 itibarıyla toplam borcu 1 milyar 564 milyon lira olarak açıklanmıştı.

Gençlere protein veremiyoruz
Bu arada Divan Kurulu üyesi Sami Çölgeçen yaptığı konuşmada alt yapıyı şu sözlerle eleştirdi: "1,5 sene önce Benfica'ya 13-0 yenildi. Aynı takım bu sene de F.Bahçe'ye de 5-0 yenildi. Alt yapıdaki gençlere tam eğilmiyoruz. Gençleri makarna ile besleyerek gerekli proteini veremiyoruz. Son olarak yanlış oyuncu oynadığı için hükmen yenildik."

2017 Galatasaray'ın olacak
Divan Kurulu toplantısında konuşan Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, Emlak Konut ile Florya ve Riva arazileri için çalışmalarını sürdürdüklerini ve nihai protokolü imzalama aşamasında olduğunu ifade etti. Türk Telekom Arena'nın intifa hakkı ile ilgili de konuşan Dursun Özbek, "Çatının kapatılması olayından dolayı intifa hakkının bir türlü Galatasaray'a verilmemesi problemimiz vardı. Bu problemde yüzde yüz çözüldü. Kapalı salon projemizi daha da geliştirdik, bitmek üzere, 10 gün süremiz var. İnşallah yıl sonu gelmeden inşaat faaliyeti için ruhsata bağlamak istiyorum. Sıkıntılı bir 2016 yılını geride bırakıyoruz. 2017 yılı projelerin realizasyonu sayesinde Galatasaray'ın olacak" diye konuştu.