Galatasaray'ın uğursuz tarihi 6 Kasım

Galatasaray bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde gol atamadı.
Galatasaray bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde gol atamadı.

UEFA Şampiyonlar Ligi A Grubu 4. maçında temsilcimiz Galatasaray deplasmanda İspanya devi Real Madrid'e 6-0 mağlup oldu. Real Madrid'in gollerini Rodrygo (3), Benzema (2) ve Ramos kaydetti. Bu sonucun ardından Galatasaray, Şampiyonlar Ligi'ndeki son 16 turu şansını yitirdi.

Santiago Bernabeu Stadı'nda oynana karşılaşmada ev sahibi Real Madrid Galatasaray karşısında ilk yarıyı 4-0 önde kapattı.

Eflatun beyazlılar henüz 4. dakikada Marcelo'nun pasında yaptığı şık vuruşla topu ağlara gönderen Rodrygo'nun golüne engel olamadı. Genç oyuncu, 7. dakikada Marcelo'nun sağ ayağıyla yaptığı ortaya vurduğu kafa vuruşuyla farkı 2'ye çıkaran isim olmayı başardı.

Galatasaray 4 karşılaşma sonucunda puanla tanışamadı.
Galatasaray 4 karşılaşma sonucunda puanla tanışamadı.

Real Madrid 13. dakikada VAR incelemesi sonrası penaltı kazandı ve topun başına takım kaptanı Sergio Ramos geçti. Tecrübeli stoper panenka vuruşuyla topu ağlara göndererek farkı 3'e çıkardı.

Sergio Ramos Şampiyonlar Ligi'nde 2. golünü kaydetti.
Sergio Ramos Şampiyonlar Ligi'nde 2. golünü kaydetti.

45. dakikada topu ağlara gönderen Fransız oyuncu Karim Benzema farkı 4'e çıkardı ve ilk yarının skorunu tayin eden isim oldu. 81. dakikada bir kez daha sahneye çıkan Fransız Benzema skoru 5-0 getirdi. Maçın sonucunu belirleyen isim ise 90+3'te Rodrygo oldu. 6-0

Fatih Terim'den iki değişiklik

UEFA Şampiyonlar Ligi A Grubu'nun 4. haftasında deplasmanda Real Madrid ile karşılaşan Galatasaray, İstanbul'daki ilk maça göre ilk 11'de 2 değişiklik yaptı.

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Real Madrid karşısında Muslera, Mariano, Luyindama, Marcao, Nagatomo, Nzonzi, Lemina, Seri, Feghouli, Babel, Andone ilk 11'ini sahaya sürdü. A Grubu'nda İstanbul'da 22 Ekim'de oynanan ve Real Madrid'in 1-0 kazandığı maça göre kadrosunda iki futbolcusunu değiştiren Terim, Donk ve Belhanda'yı yedeğe alarak yerlerine Lemina ve Feghouli'yi ilk 11'de kullandı.

Feghouli bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde 254 dakika süre aldı.
Feghouli bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde 254 dakika süre aldı.

Terim, ligde son oynanan Çaykur Rizespor maçında ilk 11'de şans verdiği Emre Mor ve Ömer Bayram'ı yedek kulübesine çekti. Sarı-kırmızılılarda Çaykur Rizespor maçında görev yapan oyunculardan Şener Özbayraklı sakatlığı nedeniyle, Ahmet Çalık ise UEFA listesinde olmadığı için karşılaşmanın kadrosunda yer almadı.

Zidane'den yine aynı 11

Real Madrid Teknik Direktörü Zinedine Zidane ise İstanbul'da maça başladığı kadroda değişiklik yapmayarak, Courtois, Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo, Kroos, Casemiro, Valverde, Rodrygo, Hazard ve Benzema ilk 11'iyle sahaya çıktı.

Rodrygo ilk kez Şampiyonlar Ligi'nde hat-trick yaptı.
Rodrygo ilk kez Şampiyonlar Ligi'nde hat-trick yaptı.

Zidane, Real Betis ile 0-0 berabere kaldıkları son lig maçına göre ilk 11'de iki oyuncu değiştirerek, defansta Mendy ve orta sahada Modric'i yedeğe aldı.