Galatasaray'ın yeni transferi Alex hayranı çıktı

Alex de Souza Fernando
Alex de Souza Fernando

"Futbola başladığımda idolüm Alex'ti..."

GZT Spor Dış Haberler - Galatasaray’ın Manchester City’den kadrosuna katmaya hazırlandığı Fernando, Alex de Souza hayranı çıktı.

2015 yılının Kasım ayında İngiliz ekibinin kulüp televizyonuna bir röportaj veren Brezilyalı oyuncu, futbola başladığı dönemde ilk idolünün vatandaşı Alex de Souza olduğunu söyledi.

Fernando, “Futbolla yakından ilgilenmeye başladığımda Alex, teknik kapasitesi ve kalitesi sebebiyle Brezilya’da göz önünde olan bir futbolcuydu. İşte bu yüzden ilk idolüm oydu” ifadelerini kullandığı.

"Ronaldo ve Messi'den daha zor"

Yetenekli oyuncu daha önce verdiği bir demeçte de, savunmakta en fazla zorluk çektiği oyuncunun Alex de Souza olduğunu söylemişti.

Fernando, “Kariyerimde Messi ve Ronaldo gibi dünyanın en iyilerine karşı oynadım. Ancak beni sahada en çok zorlayan, sessiz ve sakin duruşu ancak mükemmel paslarıyla Alex oldu. Şu anda emekli oldu ancak onu hala Fenerbahçe'den hatırlayabilirsiniz. İnanılmaz bir kalitesi vardı. Yavaş ve ağır görünürdü ama aniden hızlanır ve bu sayede birçok kafa golü atardı” şeklinde konuşmuştu.