Ali Akman, Galatasaray'da

Ali Akman
Ali Akman

Mustafa Muhammed ve Mbaye Diagne'yi gönderip Haris Seferovic'i transfer eden Galatasaray, santrfora bir takviye daha yaptı. Sarı kırmızılılar, Ali Akman'ı kiralık olarak kadrosuna kattı.

Galatasaray, Eintracht Frankfurt'tan Ali Akman'ın kiralanması konusunda kulübü ve futbolcunun kendisiyle anlaşmaya vardı. 20 yaşındaki futbolcu, önümüzdeki sezon sarı kırmızılı formayı giyecek.

  • Ali Akman, geçen sezonu Hollanda ekibi Nijmegen'de kiralık geçirmişti. Genç futbolcu, kuzenleri Hamza Akman ve Efe Akman ile beraber sarı-kırmızılı formayı giyecek.

Okan Buruk açıklamıştı

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Kasımpaşa ile oynanan hazırlık maçı sonrası, Ali Akman için teklif yaptıklarını açıklamıştı.

Okan Buruk, "Ön tarafa yönlü oyuncular bakıyoruz. Hem santrfor oynayacak, ikinci forvet, kenarda oynayabilecek oyuncular bakıyoruz. Kadromuzu güçlendirmemiz gerekiyor. Önde de ihtiyacımız var. Ali Akman ile ilgili bir düşüncemiz oldu. Kulüple bu anlamda görüşmeler oldu. Ancak, şu anda net bir şey yok. Türk rotasyonu içerisinde bize destek verebilir." ifadelerini kullanmıştı.

Ali Akman kimdir?

2015 yılında İnegölspor’un altyapısında başladığı kariyerinde kısa süre sonra Bursaspor’un altyapısına transfer olan Ali Akman daha sonra Bursaspor’un U16, U19 ve A takımlarında forma giydi.

2021’de sözleşmesinin sona ermesinin ardından E. Frankfurt’a transfer olan Ali Akman bir yıl NEC Nijmegen’de kiralık oynadıktan sonra E. Frankfurt’a geri döndü.

Kariyerinde 84 maçta forma giyen oyuncu 22 gol atarken 5 de asist yaptı.