Galatasaray'ın Zidane pişmanlığı

​Galatasaray'ın Zidane pişmanlığı
​Galatasaray'ın Zidane pişmanlığı

Galatasaray'ın Dursun Özbek döneminde Real Madrid'deki görevinden daha yeni ayrılan Zinedine Zidane'ı takımın başına geçirme imkanı olduğu halde, yönetimin bu transfere olumsuz yaklaşması sonucunda Fransızların efsane ismi sarı kırmızılı camianın kapısından döndü.

Real Madrid ile 3 sezon üst üste Şampiyonlar Ligi şampiyonluğuna ulaşan ancak sezon sonunda sürpriz bir şekilde takımdan ayrıldığını duyuran Zinedine Zidane'ın, Bundan iki sezon önce Türkiye gelmek üzere olduğu ortaya çıktı.

Habertürk Gazetesi'nden Meriç Müldür, bugün kaleme aldığı köşe yazısında Fenerbahçe'nin Cocu tercihini değerlendirirken, 2015-2016 sezonunda Galatasaray'da yaşanan bir olayı gün yüzüne çıkardı.

Sarı kırmızılarda Hamza Hamzaoğlu döneminin sonlarına denk gelen zamanlarda teknik direktör arayışı içinde olan Dursun Özbek'e, Türkiye'nin en önemli menajerlerinden biri Zidane'ı öneriyor. Dursun Özbek ise bu teklife olumsuz yaklaşıyor ve Zidane Galatasaray'ın kapısından dönüyor.

Olayın devamını gelin Meriç Müldür'ün köşe yazısından öğrenelim;

  • “2015-16 sezonuydu. Galatasaray yönetimi Hamza hocadan memnun değildi ve yeni teknik direktör arayışlarına başlamıştı. Zidane o sıralar Real Madrid B takımını çalıştırıyordu. Real’in A takımının patronluğunu üstlenmesi gündemde bile değildi. Türkiye’nin ünlü menajerlerinden biri 'Galatasaray’a gelir misin?' diye sordu. Zidane teklifi kabul etti. O menajer konuyu Dursun Özbek’e açtı. Başkan 'Hocalıkta hiç tecrübesi yok' diyerek kapıları hemen kapattı.
  • Ardından Galatasaray Mustafa Denizli’yi göreve getirdi. Real Madrid ise Zidane’ı A takımı teknik direktörü yaptı. Real’e yaşattığı başarılar herkesin malumu. Bugün yıllığı 50 milyon Euro’dan Katar’dan teklifler aldığı konuşuluyor.”