Mauro Icardi, Fenerbahçe derbisinde forma giyebilecek mi? İşte detaylar...

Mauro İcardi derbide oynayabilecek mi?
Mauro İcardi derbide oynayabilecek mi?

Spor Toto Süper Lig'in son haftasında oynanacak Galatasaray-Fenerbahçe derbisinde yıldız futbolcu Mauro Icardi oynayabilecek mi sorusuna yanıt olacak o madde ortaya çıktı.

Ülkemizde deprem faciası sonrası tüm spor müsabakaları etkilenirken, ligler için erteleme kararı alınmıştı. Aranın ardından lig maçları mart ayının başında başlarken, son haftanın haziran ayına sarkma ihtimali oluştu. Bununla beraber sözleşmesi 31 Mayıs'ta bitecek futbolcular için bir belirsizlik meydana geldi.

Mauro İcardi
Mauro İcardi

Bu durumdan tüm kulüpler etkilenirken en çok da Galatasaray etkilendi. Özellikle sarı kırmızılı taraftarların aklı Mauro Icardi'de. Yıldız futbolcunun bonservisi Paris Saint Germain kulübünde bulunduğu için sözleşmesi bittiği zaman kulübüne geri döneceğini düşünen Galatasaray taraftarı, yapılan anlaşmanın detaylarını öğrenince rahatladı.

  • Mauro İcardi
  • Türkiye Futbol Federasyonunun Profesyonel Futbol ve Transfer Talimatı'ndaki madde 19'a göre ligin uzaması halinde futbolcuların 31 Mayıs'ta biten sözleşmeleri de otomatik olarak uzuyor. Ancak Henry Onyekuru'nun Galatasaray'da forma giydiği 2020-2021 sezonunda covid nedeniyle lig uzamış, Monaco lig bitmeden oyuncusunu geri çağırmıştı. Galatasaray aynı sorunu yaşamamak için Mauro Icardi'nin sözleşmesine özel madde koydurdu.
  • Arjantinli golcü, o maddeye göre Süper Lig sonlanınca PSG'ye dönecek. Yani Mauro Icardi,
    ligin son maçlarının haziran ayına sarkması halinde Galatasaray'ın Fenerbahçe derbisinde forma giyebilecek.