Sagal'dan itiraf: "Şili depreminden farklıydı..."

Angelo Sagal
Angelo Sagal

Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6'lık depremin yankıları sürüyor. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) son açıklamasına göre, 10 ili etkileyen depremde 6 bin 957 kişi hayatını kaybetti. Süper Lig ekiplerinden Gaziantep FK'de forma giyen Angelo Sagal, felaket anlarını anlattı.

Kahramanmaraş'ta 7,7 ve 7,6 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi. Deprem; Kahramanmaraş, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay'da büyük yıkıma yol açtı. 10 ilde toplam can kaybı 6 bin 957'ye yükseldi. Yaralı sayısı 37 bin 011, yıkılan bina sayısı ise 5 bin 775 olarak kayıtlara geçti.

Sagal: "Çok korkutucuydu"

Gaziantep FK futbolcusu Angelo Sagal, deprem anında yaşadıklarını anlattı. "Çok korkutucuydu" diyen Sagal,

"Saat sabah 4'tü ve uyuyorduk. Hemen kalktık. Eşimi ve çocuklarımı aldım. Kapının eşiğinde durduk. 2010'da Şili'de yaşananlardan çok farklı hissettim. Sakin başladı fakat sonrasında şiddetlendi." ifadelerini kullandı.


Şili'de ne olmuştu?

2010 yılında Şili'nin Maule bölgesi sahilinde 8,8 şiddetinde ve yaklaşık 3 dakika süren deprem meydana geldi. Depremden sonra tsunami tehlikesi de oluştu. Felakette 723 kişi hayatını kaybetti.