Gedson Fernandes kaldığı yerden devam ediyor! Şimdiden Süper Lig'in zirvesinde

Gedson Fernandes
Gedson Fernandes

Süper Lig'in 25. hafta açılış maçında Altay ile Çaykur Rizespor kozlarını paylaşırken mücadeleye damgasını vuran isim performansıyla Gedson Fernandes oldu. İlk maçında yedek başlamasına rağmen asist yapan, ikinci maçına ise Altay karşısında çıkan Gedson, Süper Lig'de en çok ikili mücadele kazanan futbolcu oldu.

Ara transfer döneminde Beşiktaş ile Galatasaray, Gedson Fernandes'i kadrosuna katmak için mücadele ederken transferin kazananı siyah beyazlılar olmuş ve oyuncuyu sezon sonuna kadar Çaykur Rizespor'a kiralamıştı.

Gedson'un performansı göz doldurdu
Gedson'un performansı göz doldurdu

Görev aldığı süre boyunca istekli oyunuyla dikkat çeken 23 yaşındaki orta saha, iyi oyununu İzmir'deki Altay deplasmanında da sürdürdü.

  • Müsabakaya 11'de başlayan Gedson, güçlü fiziğiyle sahanın en mücadeleci ismi olurken istatistikleriyle tüm futbolcuları geride bıraktı.

Süper Lig'in zirvesine oturdu

Maçta 11.35 km ile sahanın en çok koşan ismi olan Gedson Fernandes, ayrıca bu sezon Süper Lig'de en çok ikili mücadele kazanan futbolcu oldu.

Süper Lig'de zirvede
Süper Lig'de zirvede

2

Altay maçında girdiği 30 ikili mücadelenin 20'sini kazanan Portekizli yıldız, Opta verilerine göre, bu sezon bir Süper Lig karşılaşmasında en yüksek sayıya ulaşan oyuncu oldu.

"Elimden geleni yaptım"

Müsabakanın ardından karşılaşmayı değerlendiren yıldız orta saha, performansıyla ilgili gelen soruya, "Benim performansımdan çok takımımızın performansı önemli. Herkes elinden geleni yaptı, ben de elimden geleni yaptım. Bunu sonuçlara da yansıtmak istiyoruz" yanıtını verdi.

  • Çaykur Rizespor formasıyla ilk kez geçen hafta Adana Demirspor karşısında boy gösteren Gedson Fernandes, sonradan oyuna dahil olurken ilk maçında asist katkısı yapmıştı.