Genç güreşçi Hamza Alaca tarih yazdı

Genç güreşçi Hamza Alaca tarih yazdı
Genç güreşçi Hamza Alaca tarih yazdı

Dünya Yıldızlar Serbest Güreş Şampiyonası’nda mücadele eden Hamza Alaca altın madalya kazandı. Peki, göğsümüzü kabartan Hamza Alaca kimdir?

Dünya Yıldızlar Serbest Güreş Şampiyonası Hırvatistan’ın Zagrep kentinde tüm hızıyla devam ediyor. Zorlu şampiyonada milli sporcumuz Hamza Alaca elde ettiği başarıyla göğsümüzü kabarttı.

Altın madalya geldi

60 kiloda Türkiye’yi temsil eden Kahramanmaraş Belediyesi’nin sporcusu Hamza Alaca ilk turdan itibaren rakiplerine minderi adeta dar etti. Son olarak finalde Yunanistan’dan Georgios Koumioumtsidis’le karşılaşan Hamza muhteşem bir oyun sonunda rakibini 2:30’ dakikada 10-0 sayı tuşu ile yenerek Dünya şampiyonu oldu. Bu sonuçla Türkiye 5 yıl aradan sonra Yıldızlar Dünya Şampiyonası’nda serbest stilde ilk altın madalyasını kazanmış oldu. Türkiye, serbest stilde en son altın madalyasını 2013 yılında Selim Kozan’la kazanmıştı.

Tarihi başarıyı kıl payı kaçırdı

92 kiloda bir diğer altın madalya umudumuz Ömer Ağtaş ise finalde Asya şampiyonu İranlı güreşçi Alireza Abdollahi'ye şanssız bir şekilde yenilerek gümüş madalyada kaldı ve tarihi bir başarıyı kıl payı kaçırmış oldu. Şampiyonada ayrıca Ahmet Yücel de bronz madalya kazandı. Böylelikle Serbest Güreş Takımı 1 altın 1 gümüş 1 bronz toplam 3 madalya kazanmış oldu.

Hamza Alaca kimdir?

17 yaşındaki genç sporcu elde ettiği başarıyla Türkiye'nin gurur oldu.
17 yaşındaki genç sporcu elde ettiği başarıyla Türkiye'nin gurur oldu.

17 yaşındaki Hamza Alaca’nın babası 'Asrın Güreşçisi' Hamza Yerlikaya'nın hayranıydı. Bu nedenle oğlunun ismini Hamza koydu ve küçük yaşta oğlunu spora yönlendirdi.

Avrupa şampiyonluğunun ardından AA'ya verdiği röportajda Hamza Alaca gelecekte Hamza Yerlikaya, Taha Akgül gibi önemli başarılara imza atmayı hedeflediğini açıklamıştı.

“Kimseye bırakmak istemiyorum”

Alaca, "İnşallah Hamza Yerlikaya ve Taha Akgül'ün elde ettiği gibi Avrupa, dünya ve olimpiyat şampiyonlukları hedefliyorum. Yarıştığım her turnuvada birinciliği kimseye bırakmak istemiyorum” diye konuştu.

“Neden olmasın?”

Aynı röportajda baba Hasan Alaca ise "Oğlumun bütün turnuvalarına gittim. En büyük zirve olimpiyat şampiyonluğu. Bugün Hamza Yerlikaya, Taha Akgül gibi oğlum neden aynı başarıları elde etmesin. İnşallah olacak" dedi.

Öte yandan Hamza Alaca geçtiğimiz mayıs ayında Avrupa Yıldızlar Güreş Şampiyonasın'da erkekler serbest stil 60 kiloda altın madalya kazandı.

Finalde İranlı güreşçi Alireza Abdollahi’ye kaybeden ve gümüş madalyanın sahibi olan Ömer Ağtaş da gelecek vaat eden Türk sporcular arasında gösteriliyor.