Gençler alev aldı: Avrupa futboluna damga vuracak 10 süper yetenek

​Football Manager 2018’in en iyi 10 wonderkid’i!
​Football Manager 2018’in en iyi 10 wonderkid’i!

Menajerlik oyunlarının en sevilen terimlerinden olan wonderkid, günümüzde reel futbolda da sıkça kullanılan tabirlerden biri. Hatta öyle ki, birçok futbol takımının FM Wonderkid'lerini yakından takip ettiği biliniyor. Peki FM 2018'de hangi wonderkid'ler var?

SI Games'in ortalığı kasıp kavuran oyunu Football Manager 2018, her sürümünde olduğu gibi 10 Kasım tarihinde yayınlanan sürümüyle de tam not aldı.

Literatüre Maxim Tsigalko gibi bir efsaneyi kazandıran menajerlik oyunlarının vazgeçilmezlerinin başında 'wonderkid’ler geliyor. Yıldız olma potansiyeli olan genç oyuncuların ‘harika çocuk’ olarak adlandırıldığı geleceğin süperstarları, bu sürümde de karşımıza çıkıyor.

Birçoğunu yakından bilmememize rağmen, FM 2018’in en iyi 10 wonderkid’ini sizler için derledik.

Manuel Locatelli

                                    Atalanta altyapısında yetişen Locatelli, 2014 yılında bedelsiz olarak Milan altyapısına transfer oldu. O tarihten bu yana gösterdiği performansla A takım kapısını aralayan genç futbolcu geleceğin yıldız adayları arasında gösteriliyor. 19 yaşındaki genç ön liberonun şimdiki piyasa değeri 6 milyon avro. Bu sezon Serie A ve Avrupa’da toplam 14 maçta forma giydi.
Manuel Locatelli Atalanta altyapısında yetişen Locatelli, 2014 yılında bedelsiz olarak Milan altyapısına transfer oldu. O tarihten bu yana gösterdiği performansla A takım kapısını aralayan genç futbolcu geleceğin yıldız adayları arasında gösteriliyor. 19 yaşındaki genç ön liberonun şimdiki piyasa değeri 6 milyon avro. Bu sezon Serie A ve Avrupa’da toplam 14 maçta forma giydi.
Trent Alexander Arnold

                                    Liverpool altyapısının son dönemde işlediği en büyük cevherlerden olan Trent Arnold, savunmanın sağında görev alıyor. Premier Lig’de 4 maçta 90 dakika süre alan 19 yaşındaki sağ bek, Şampiyonlar Ligi’nde de 3 resmi maçta süre aldı. Piyasa değeri ise 5 milyon avro.
Trent Alexander Arnold Liverpool altyapısının son dönemde işlediği en büyük cevherlerden olan Trent Arnold, savunmanın sağında görev alıyor. Premier Lig’de 4 maçta 90 dakika süre alan 19 yaşındaki sağ bek, Şampiyonlar Ligi’nde de 3 resmi maçta süre aldı. Piyasa değeri ise 5 milyon avro.
Matthijs De Ligt

                                    Ajax Akademisi’nin son gözlerinden olan De Ligt, stoper mevkiinde görev yapıyor. Görev verilmesi halinde savunmanın önünde de oynayabilen 18 yaşındaki savunmacı, bu sezon 18 resmi maçta görev aldı. İki yıl gibi kısa bir süre içinde U17’den A takıma yükselen De Ligt’in piyasa değeri şimdilik 5 milyon avro.
Matthijs De Ligt Ajax Akademisi’nin son gözlerinden olan De Ligt, stoper mevkiinde görev yapıyor. Görev verilmesi halinde savunmanın önünde de oynayabilen 18 yaşındaki savunmacı, bu sezon 18 resmi maçta görev aldı. İki yıl gibi kısa bir süre içinde U17’den A takıma yükselen De Ligt’in piyasa değeri şimdilik 5 milyon avro.
Douglas Luiz

                                    19 yaşındaki Brezilyalı merkez orta saha oyuncusu, Vasco altyapısından yetişti. 2016’da A takıma yükselen Luiz, 2017 yılında Manchester City’ye transfer oldu. İngiliz ekibi, tıpkı temsilcimiz Enes Ünal da olduğu gibi Luiz’de de kiralama yoluna gitti. Girona forması giyen Luiz bu sezon La Liga’da 9, Kral Kupası’nda ise 1 maçta forma şansı buldu. Piyasa değeri 6 milyon avro.
Douglas Luiz 19 yaşındaki Brezilyalı merkez orta saha oyuncusu, Vasco altyapısından yetişti. 2016’da A takıma yükselen Luiz, 2017 yılında Manchester City’ye transfer oldu. İngiliz ekibi, tıpkı temsilcimiz Enes Ünal da olduğu gibi Luiz’de de kiralama yoluna gitti. Girona forması giyen Luiz bu sezon La Liga’da 9, Kral Kupası’nda ise 1 maçta forma şansı buldu. Piyasa değeri 6 milyon avro.
Kai Havertz

                                    Achen altyapısından yetişen Havertz, 2010 yaşında yani henüz 11 yaşındayken Bayer Leverkusen altyapısına transfer oldu. Yaklaşık 7 yıldır forma giydiği altyapıdan A takıma yükselen genç 10 numara, bu sezon 12 resmi maçta süre aldı. Piyasa değeri ise 8 milyon avro.
Kai Havertz Achen altyapısından yetişen Havertz, 2010 yaşında yani henüz 11 yaşındayken Bayer Leverkusen altyapısına transfer oldu. Yaklaşık 7 yıldır forma giydiği altyapıdan A takıma yükselen genç 10 numara, bu sezon 12 resmi maçta süre aldı. Piyasa değeri ise 8 milyon avro.
Federico Chiesa

                                    20 yaşındaki sağ kanat oyuncusu, Fiorentina alt yapısının en nadide yeteneklerinden biri. Güncel piyasa değeri 17 milyon avro olan Federica Chiesa, Serie A’da oynadığı 13 maça 3 gol ve 3 asist sığdırmayı başardı.
Federico Chiesa 20 yaşındaki sağ kanat oyuncusu, Fiorentina alt yapısının en nadide yeteneklerinden biri. Güncel piyasa değeri 17 milyon avro olan Federica Chiesa, Serie A’da oynadığı 13 maça 3 gol ve 3 asist sığdırmayı başardı.
Christian Pulisic

                                    Pennsylvania Classics altyapısının keşfettiği Pulisic, Avrupa’nın en büyük yıldız adaylarından birisi konumunda. 2015 yılında Borussia Dortmund’un U17 takımına transfer edilen Pulisic, yetenekleri sayesinde çok geçmeden A takıma dahil oldu. Alman devinde düzenli olarak forma giyen 19 yaşındaki yıldızın güncel piyasa değeri 45 milyon avro.
Christian Pulisic Pennsylvania Classics altyapısının keşfettiği Pulisic, Avrupa’nın en büyük yıldız adaylarından birisi konumunda. 2015 yılında Borussia Dortmund’un U17 takımına transfer edilen Pulisic, yetenekleri sayesinde çok geçmeden A takıma dahil oldu. Alman devinde düzenli olarak forma giyen 19 yaşındaki yıldızın güncel piyasa değeri 45 milyon avro.
Marcus Rashford

                                    20 yaşındaki genç santrafor, İngiliz futbolunun umudu konumunda. Manchester United Akademisi’nin son yıllarda çıkardığı en parlak yeteneklerden biri olan Rashford, 2016 yılından itibaren A takımda maçlara çıkıyor. Aynı tarihten itibaren milli takımda da A takıma yükselen Rasford’un güncel piyasa değeri 30 milyon avro.
Marcus Rashford 20 yaşındaki genç santrafor, İngiliz futbolunun umudu konumunda. Manchester United Akademisi’nin son yıllarda çıkardığı en parlak yeteneklerden biri olan Rashford, 2016 yılından itibaren A takımda maçlara çıkıyor. Aynı tarihten itibaren milli takımda da A takıma yükselen Rasford’un güncel piyasa değeri 30 milyon avro.
Kylian Mbappe

                                    Birçok otorite tarafından yalnızca Monaco’nun değil hem Fransız hem de Avrupa futbolunun en büyük yıldız adayı olarak kabul ediliyor. Geçtiğimiz yıl sergilediği müthiş performansın ardından 35 milyon avro gibi rekor bir kiralama bedeliyle Paris Saint Germain kadrosuna dahil olan Mbappe, içinde bulunduğumuz sezona 13 maçta 7 gol ve 6 asist sığdırdı. Yetenekli oyuncunun güncel piyasa değeri 90 milyon avro.
Kylian Mbappe Birçok otorite tarafından yalnızca Monaco’nun değil hem Fransız hem de Avrupa futbolunun en büyük yıldız adayı olarak kabul ediliyor. Geçtiğimiz yıl sergilediği müthiş performansın ardından 35 milyon avro gibi rekor bir kiralama bedeliyle Paris Saint Germain kadrosuna dahil olan Mbappe, içinde bulunduğumuz sezona 13 maçta 7 gol ve 6 asist sığdırdı. Yetenekli oyuncunun güncel piyasa değeri 90 milyon avro.
Gianluigi Donnarumma

                                    Listenin zirvesinde, mevkiisinin nadirliğinden dolayı Gianluigi Donnarumma bulunuyor. 2013 yılında Napoli altyapısından Milan altyapısına geçen Donnarumma, İtalyan futbolunun yeni efsanesi olarak kabul görüyor. Milan’da Dida’yı, İtalya milli takımında ise Buffon’un yerini doldurması beklenen 18 yaşındaki başarılı eldivenin güncel piyasa değeri 25 milyon avro.
Gianluigi Donnarumma Listenin zirvesinde, mevkiisinin nadirliğinden dolayı Gianluigi Donnarumma bulunuyor. 2013 yılında Napoli altyapısından Milan altyapısına geçen Donnarumma, İtalyan futbolunun yeni efsanesi olarak kabul görüyor. Milan’da Dida’yı, İtalya milli takımında ise Buffon’un yerini doldurması beklenen 18 yaşındaki başarılı eldivenin güncel piyasa değeri 25 milyon avro.